Sunday, October 30, 2011

Medical Check Up + Letih . :D











        Assalamualaikum eberybodi . :D Kayy pagi tadi saya ke hospital sebab saya dapat emergency call from pihak hospital . Dia suruh saya ke hospital dengan kadar segera untuk buat medical check up . Haha . Saspen tak ? Saspen kan . watlek sudah *peace* . So pagi-pagi buta lagi my dad dah kejut nak pergi buat check up dekat Husm . Alahai , kena bangun pagi lagi . Nak or tak nak terpaksa jugak la kan . 


       Lebih kurang pukul 7.30 kitorang dah sampai kat Husm . Nak cari parking pulak satu hal , semua tempat penuh . Ramainya yang pergi hospital , diorang sakit apa agaknya . Tunggu punya tunggu nampak satu parking kosong so apa lagi masuk je la . HAHA . Actually , abah kerja kat Husm so benefitnya memang banyak la . Dah sampai kat kaunter daftar punya la ramai orang . Baru pukul 7.55 pagi tapi dah ramai gila . Haiyak . -,- Lepas je daftar , first sekali abah bawak g makmal radiologi untuk buat x-ray . Kebetulan kat radiologi tu takde orang so cepat la sikit lebih kurang 10 minit dah siap . (: Lepas je siap ambil film x-ray tu 2nd thing yang kena buat ialah test urine . Omaigee ! Test urine , malas malas malas . Saya buat muka seposen je time tu sampai la abah suuh ambil bekas ni pergi tandas cepat . Grrrr . Dah siap buat test urine kena jumpa dokror pulak . Ok , part ni yang saya paling cuak sekali .Masuk dalam tu pukul 9.15 pagi tapi pukul 1045 baru nama di panggil . Memang fed up ah ! Nasib baik abah jumpa doktor suruh percepatkan kalau tak terpaksa tunggu sejam dua lagi . Tak nak !!!
  


     Ok , pasal buat medical check up dah settle . Tinggal 1 benda lagi yang tak settle . Lepas je siap buat medical check up kitorang drive ke Terminal Makanan Negara (TEMAN) sebab nak ambil wang WPP . Lebih kurang pukul 12.15 miera sampai then orang dah ramai dah . Malu siot nak masuk time tu . Dah la semua tempah penuh last-last kena duduk barisan depan sekali . HAHAHA . Program tadi di rasmikan oleh Datuk Seri Mustapa Mohamed , Menteri Perdagangan Antarabangsa & Industri . Tak kenal ? Google je senang . :p Tetiba je abah miera bangun , ingatkan kenapa rupanya dia bersalam dengan Datuk Seri tu . HAHA . Buat terkejut je , ingatkan apa la tadi . :D


    Argh , memang penat la tadi dari pagi sampai petang tak boleh nak rileks . Memang penat ah . Confirm malam ni tidur awal dan esok bangun lambat . Ala , macam selalu . Harhar . Kayy chow peeps . (:


Like And Komen (:

#4 All About ♥





 Seandainya kita dicipta untuk menjadi satu ..
     Pasti suatu ketika kita akan bertemu ..
Seandainya kita dicipta untuk tidak bersatu ..
    Walau dekat selalu kau takkan jadi kepunyaanku



Like And Komen (:

Wednesday, October 26, 2011

Happy Deepavali . (:



       Assalamualaikum w.b.t semua . Sihat ke ? Harap-harap sihat ok . Yang taak sihat tu jangan lupa makan ubat , kang tak pasal-pasal pulak makin teruk . (:

      Hari ni kan cuti Am so tak keluar mana-mana ke . Ye la , ziarah rumah member yang berbangsa India . Boleh makan maruku . Hahaha . Actually , dekat Kelantan ni kaum India kurang berbanding negeri lain so takde la bunyi mercun sangat . :D Tapi boleh rasa jugak la kemeriahan diorang sambut perayaan .

     Okay la , Miera nak ucapkan Happy Deepavali kepada semua yang berbangsa India dan beragama Hindu . Semoga perayaan tahun ni lebih meriah daripada tahun-tahun yang sebelumnya . Dalam kita bergembira menyambutnya jangan la kita lupa kepada orang yang kurang bernasib baik . Akhir sekali , happy diwali vanakam !


p/s : Tak nak share maruku ke ? Hahaha 


Like And Komen (:

Friday, October 21, 2011

#3 All About ♥




Cinta datang tiba-tiba,
Tanpa peduli siapa,
Dan dari mana asalnya .

Cinta tak pernah memilih,
Walau berkeping-keping pedih,
Tetap tersenyum tanpa aroma sedih.

Karna cinta yang sebenarnya,
Menerima apa adanya,
Sebab dan syarat tiada dalam undang-undang cinta. 



Like And Komen (:

#2 All About ♥




Setiap saat waktu rinduku padamu takkan hilang dari hatiku.
Terbayang kan wajahmu semanis rindu.
Saban hari aku menunggu khabar berita darimu,
Kemana kau pergi sayangku?
Aku teramat merinduimu pulang lah kepangkuanku sayangku…
Dapatkah engkau bawakan seteguk cinta.
dalam hangatnya sebuah rasa yang tak terkira.
izinkan aku selalu merindukanmu.
menjadikanmu hiasan mimpi yang menyatu.
dalam hati , dalam kehangatan raga.
dan dalam sejajarnya cinta.   




Like And Komen (:

Thursday, October 20, 2011

#1 All About ♥





Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan,
dua tangan untuk memegang,
dua telinga untuk mendengar,
dan dua mata untuk melihat.
Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita ?
Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya.
Itulah cinta …
dan jika engkau tak mampu menjalaninya dengan hanya sekeping hati.
cintailah dia yang membuatmu nyaman..
dia yang membuatmu merasa senang..
dia yang selalu memberikan kebaikan..
dan dia yang selalu membawamu lebih dekat dengan Tuhan..
Itulah sesungguhnya cinta yang sejati ..                   
         


Like And Komen (:

Tuesday, October 18, 2011

1,2,3 & blablabla



     Hi peeps . Are you miss me ? Not ? Omaigee , sedey ah camnie . :D JK . Actually , sory sekarang jarang updated blog . Nak kena biasakan diri , takot lepas ni tak leh terima hakikat yang saya akan stop berblogger . Stop berblogger ? No no no , I never stop until forever ok . Sayang woo . Hihihi . Acah je , mesti lepas ni dah busy dgn study so makin jarang la updated . But I'm promise , kalau ada masa terluang je saya akan updated ok . *hairflip*

    Now , tengah menghitung hari . Lagi 28 hari saya akan bergelar mahasiswi . Of course la happy tapi dalam masa yang sama saya terfikir jugak boleh ke saya pikul tanggungjawab sebagai student di UiTM nanti . Saya takut tak boleh nak handle semua . Waaaa , takut la !  )'


   Tapi kan nasib baik la ramai jugak member yang stduy sana . Bestfriend saya pun dapat sana jugak cuma kos je lain . Tapi takpe , kitorang akan keep in touch selalu . ;D Yang paling saya risau ni pasal MDS . Ramai yang cakap time MDS memang kena tahan je la sebab memang time tuh kakak dan abang senior akan dera kitorang . Dera ? No no no , jangan ah dera . Saya tahu la saya baru lagi kat situ takkan la nak dera . Tak mo ah cam tuh . Phelish la abang-abang yang hensem kayy . :D 





Like And Komen (:

Thursday, October 13, 2011

Happy Thursday



   Holla peeps . How your life . Everything okayy ? I hope so . *wink-wink .  Hari ni hari Khamis right ? Ada apa erk dengan hari khamis ? Hohoho . Malam ni kan , hmm malam ni kan ada drama KALI KEDUA la . HEHEHE  . Saspen tak ? Tak erk ? Okayy . ;D


   Harap-harap episod kali ni Si Qaseh dah tak trauma . Kesian dia tau . (:  Korang jangan lupa tengok tau . Please tengok yerr . *melompat-lompat .  Ngee . 





Like And Komen (:

Monday, October 10, 2011

9/10/11 ツ



     Assalamualaikum , hari ni saya nak share sedikit info yang berlaku semalam . Dalam pukul 11.30 pm saya tgh online Twitter then tak tahu lah kenapa dekat TIMELINE saya ramai yang tweet pasal bulan . Ada yang suruh tengok bulan sekarang . So saya pelik la asal pulak suruh tengok bulan . Ada sorang artis ni dekat tweet dia dia cakap ada lingkaran besar (ring) dekat keliling bulan . Okayy , actually pelik sebenarnya , kenapa bulan jadi macam tuh . Then saya pun try la keluar rumah sebab nak tengok sendiri bagaimana bentuk bulan yang orang duk bagitahu . Omaigod , biar betul . Memang ada lingkaran besar tuh . Tapi tak nampak jelas sangat la . Lagipun semalam tak ada bintang langsung . Pelik jugak . 




   First time kot tengok bulan macam tuh . Lagipun tak pernah tengok gerhana bulan , gerhana matahari pun sekali je saya tengok . Dah la jarang berlaku . Harap-harap fenomena semalam petanda baik dari Nya . Amin . (';




* Try tengok betol-betol ada kalimah ALLAH dekat bulan . (9/10/11)



Like And Komen (:

Sunday, October 9, 2011

Kali Kedua . ♥



    Hi uolls , entry kali ni saya nak share drama favourite saya yang tengah hangat di tayangkan di kaca tv sekarang . Dramanya ialah KALI KEDUA . Korang tengok tak ? Tak tengok ke . Ala sedih ah camnie . Harharhar . 




    Saya tengok drama tuh sebab ada favourite actor saya sebenarnya . Hehehe . *gelak jahat . Alah , gurau je la . Dah drama KALI KEDUA best . Plot dia pun menarik tambah-tambah lagi favourite actor saya jadi main actor dalam drama tuh . That why la saya bersemangat tengok . Hehehe . Tahu tak siapa favourite actor yang saya duk canang tuh . Tak tahu erk ? Meh saya nak bagitahu . Taraa , dah tentu lah  DJ NAS-T . Korang kenal tak ? Ala , yang dalam drama 6 Progresif dia pegang watak Kecoh . Dalam drama Blogger Boy pulak dia pegang watak Kid dan cerita Kami The Movie dia jadi Abu . Drama KALI KEDUA ni dia pegang watak Redza . Kan bagus kalau dapat bf macam si Redza . So sweet kan . *kenyit mata . Gf si Redza iaitu Qaseh dalam drama KALI KEDUA ni wataknya di pegang oleh  FARALYNA IDRIS . Dia sangat-sangat omey . Saya suka saya suka . Hihihihi . Then RAMONA ZAMZAM pulak jadi perempuan gedik dalam drama KALI KEDUA . Watak yang dia bawak sangat menjadi that why terserlah kegedikan dia dalam drama tuh . Dia saja nak pisahkan Redza dengan Qaseh . Benci tauuuuuuu . *gigit bibir . Sory akak Ramona , saya teremosional pulak . :D Pelakon yang tengah meningkat naik sekarang ni si HAIRUL AZREEN pun ada jugak . Dalam drama tuh dia jadi best friend si Redza . ANNE NGASRI pulak jadi best friend 
Qaseh . NADZIM OTHMAN pun berlakon jugak dalam drama ni . Tak kenal ke ? Ala , yang jadi hero dalam drama Begitukah Cinta hari tuh . (:




    Korang yang baru nak tengok drama ni boleh la saksikan drama ni setiap hari Khamis di slot Aurora tv9 pada pukul 8.30 malam . Yang dah tengok tapi teringin nak tengok balik boleh la tengok di www.tonton.com.my  . Check it out . (:







Like And Komen (:

Saturday, October 8, 2011

What The Fish . \w/




     Sory , kalau title di atas kurang menyenangkan korang . Saya tengah geram ni . Tengah geram faham tak yang saya tengah GERAM !  


    Hi dik ayat tuh tak boleh nak lembut lagi ke . Asal biadap sangat dik oi . Jaga percakapan tuh sikit boleh tak . Jawab lah elok-elok ni bukan main kasar bahasa kau . Ingat sikit percakapan melambangkan keperibadian ! Saya bukannya nak cakap yang saya ni baik dan tak pernah cakap kasar tapi saya cakap kasar dengan orang yang tak reti nak jaga mulut . Apa salahnya jawab elok-elok bila orang tanya . Ni bukan main biadap kau dik . 


    Sory kalau kau terasa . Saya tak bermaksud nak mention sesiapa . Siapa yang makan cili dialah yang rasa pedasnya kan . Kbai 


Like And Komen (:

Friday, October 7, 2011

(:



     Hye . Buat kali yang keseterusnya malam ni saya overnight lagi . Okayy , di sebabkan dah terbiasa so mata saya tak boleh nak pejam. selagi jam tidak mencapai waktu puncak untuk saya tidur iaitu pukul 2 pagi . Hebat kan saya ? HAHAHA 

    Now , saya tengah menghitung hari untuk sambung study . Pejam celik pejam celik lebih kurang 47 hari saya akan meninggalkan family saya dan rumah kesayangan saya . Okayy , sebenarnya baru kali kedua saya akan berjauhan dengan mereka . Last hari tuh tahun 2009 , saya TERPAKSA menyambung persekolahan saya di Sekolah Menengah Teknik Tanah Merah . Homesick punya pasal saya dapat bertahan seminggu je . Mana taknya hari-hari saya call mak saya suruh dia datang ambil saya . Saya tak tahan duduk hostel dah macam @$^*&%# . Nasib baik family saya faham dan tak marah saya . ;D So , saya kembali ke sekolah asal . 


    Family saya selalu usik saya , dia cakap nanti kalau dah continue study jangan nak buat hal suruh pergi ambil macam hari tuh la . Kena belajar berdikari la sampai bila nak bergantung dengan family . Kan dah besar . Faham ? *saya terkelu sebentar .
  
  


Like And Komen (:

Sunday, October 2, 2011

Miss You Sister . (';




Hi , pagi tadi kakak aku dah balik UMT . Okayy , aku rindu dia ! Dia cuti kejap je . Tak sempat nak story mory . Tapi tak pe bulan 11 nie dia balik cuti Raya Aidiladha then lepas raya aku dah sambung study . Mesti lepas nie jarang dah kitorang jumpa . Masing-masing sibuk dengan study . Kalau aku balik rumah pun
belum tentu dia balik jugak . Kalau time tuh kitorang cuti mesti kejap je cuti kannn . Dah tak leh nak spend time togede-gede . Hmmm , nak buat acane masing-masing dah besar panjang takkan nak duduk bawah ketiak kakak pulak kan . Harharharhar

Like And Komen (: