Thursday, December 23, 2010

About Love !




 Just because i'm quiet doesn't mean I don't have a lot too say . 
I'm sarcastic doesn't mean I don't take it seriously .
I forgive doesn't mean I forgot . 
I'm stubborn doesn't mean I'm not easy going . 
I don't show my feelings doesn't mean I don't have . 
I'm not like you doesn't mean I'm wierd . 
I don't say I love you doesn't mean I dont't ! 
Like And Komen (:

Monday, December 20, 2010

FREEDOM !

 Yess , akhirnya freedom jugak miera . Hohoho ! Tanggal 20 December 2o1o , last paper Economy Asas pukul 2-4 petang . Auww , x sabar nak tunggu pukul 3.59 ptg . Hehe ! Dengan tekun miera jawap soklan EA . Try jugak buad even ada yg miera x tau . Hope dapat score paper EA . Amin ! Tyme paper EA tady geng-2 miera tekun je buad n maybe tajuk yg diorank bace kuar exam SPM . Jam di dinding menunjukkan pukul 3.5o petang . Ketua pengawas peperiksaan memberi arahan agr calon-2 x d benarkan kuar dewan n di kehendaki menyemak kertas jawapan . Yess , lagy 10 minit miera akn freedom . Yeayy , Tengok muka sep-2 nee sume senyom sampai k telinga especially SEPU , DINIE , KBA , SERAH  n yg penting  MIERA .. Haha ! Yess , da pukul 4 , pengawas pemeriksa mengutip kertas jawapan . Yeayy , skunk miera betol-2 da FREEDOM . LIKE abess . Hehe ! Sebelom kuar dewan , ketua pengawas memberi taklimat akhir kpd kelas 5 GEMILANG 2 . TQ a lot coz sanggup mengawasi student SEKOLAH MENENGAH PENGKALAN CHEPA (2)  sepanjang tarikh SPM bermula dan berakhirnya SPM . TQ again . :)  Back too da story , SYIEKIN ! koe da janji ary tuh kn nan geng-2 nee yg koe nak melompat tapy koe x melompat pown . Koe tipu erk . ? Haha ! Lepas kuar dewan , kemas-2 barang dulu then kitorank bergambar utk buad kenangan . Mcm-2 ragam sep-2 nee . Lawak ase . Hehe ! Weyh korunk sign kt bj ak . :) Ak nak buad kenangan kt ank cucu ak 6ti . Haha ! K r panjang gler da miera mengarut nee . ;D Papehal miera ade post pic miera n da geng kelas 5 GEMILANG 2 2O1O . Tengokk lahh k ! Btw hope korunk dpt result cemerlang , jgn lupa kenangan manis & pahit kelas 5 GEMILANG 2 n jumpa korunk kat IPT okayy . Insyallah !
  * Oweys remember our memories 5 GEMILANG 2 poeva n eva :) 5 GEMILANG 2 2010 IS DA BESS ! 




                                   MEMORIES 5 GEMILANGG 2 !!





 * Tyme paper Economy (1)  . cheers . :)







* Senyomm ! ;D











* Acara mencontengg baju . Rela d conteng . Haha ! Gra , smile . ! ;)





* YIEN . DINIE , FARHAN N SERAH . iloveyoe . :)





* NIK NUR wif MUNA . BFF tauk . iloveyou . :)





* DINIE , YIEN , ME ! ;)





* Haha ! ;D



* GENG 5 GEMILANG 2 2010 . iloveyoe all . <3





* Auww . haha !



* BFF tauk . iloveyoe ! 









* AK , GRA , SYIEKIN , NIK NUR n PIKAH ! sayangg u all . <3







* SEP EGO-S . hehe ! iloveyoe . :)






  GENG 5 GEMILANG 2 . !  ALWAYS REMEMBER OUR MEMORIES . :)
















Like And Komen (:

Wednesday, December 15, 2010

Sayangku - Taxi Band


   Oh cinta ,
  kini dirimu ada dimana ,
  ku sangat merindukanmu ,
  ku sangat membutuhkanmu ,
  cinta ,
  ku harap engkau cepat kembali ,
  jangan engkau pergy lagy ,
  jangan kau meninggalkan diriku .

  Seringku rasa rindu ini menyiksa , 
  sungguhku terasa hidupku kini hampa ,
  bila kau tak ada disini .

  Sayangku ingin engkau tahu , 
  sayangku ingin kau mengerti ,
  saat ini aku merindukan engkau ,
  yang jauh , yang jauh .

  Ingin rasanya ku berlari ,
  tuk membawa engkau kembali ,
  dipeluk hanya dipelukkanku .
      
Like And Komen (:

Saturday, December 11, 2010

BRACES :)


 Kali nie Miera nk share pasal braces soket . Haha. Bukan apa , suka tengok orangg pakai braces. Lain dari yang lain . Ye la, diorang punya gigi lain daripada yang lain sebab ada besi. Muahaha. Dah boleh jadi transformer. Confirm kalau tengah sembang dengan orang yang pakai braces ni kita asyik duk pandang gigi dia je kan sampai dia pun naik meluat and insecure. Nak dijadikan cerita, masa tu form 4(2009), lupa tengah bulan ke awal bulan or hujung bulan yang mula suggest dekat abah nak buat braces. Ye la, Iolss punya gigi takde la secantik korang, tersusun rapi macam jagung. Ada jugak gigi taring and tak rata. Sobss. Sambil buat muka sedih tu tanya ler dekat abah boleh ke nak buat then the answer is yes you can. Melompat keriangan gituu Iolss.

Miera buat dekat hospital gov je sebab kebetulan abah staff dekat HUSM so considered sikit. harga pun murah je dalam RM 500 gitu (waktu tu). then just potong gaji aje. Kira senang aa nak buat appointment and procedure.

First appointment dekat bahagian Ortho.Tak silap first jejak kaki kat pusat pergigian tu bulan 12 2009. 1st appointment tu just check je gigi dulu. Fuhh, dia punya nervous tu sampai bergegar kerusi. Hahaha. Dah la Iolss punya sejarah hitam pasal gigi ni. Masa tu darjah enam, dekat sekolah kan nurse gigi buat rawatan percuma so nak di jadikan cerita Iolss kena cabut 3 batang gigi tanpa bius. Nurse tu guna playar ajee, Ya Allah dia punya sakit tu sampai tendang nurse tu. Hihi. 3 orang sekali pegang sebab nak lari. Gigi yg cabut tu takl goyang or longgar pun tapi entah la Iolss pun takl tahu motif dia cabut sebab apa. So lepas pada tu Iolss dah fobia dengan doktor gigi. Sampai demam kalau doktor gigi ada buat rawatan dekat sekolah. Huhu

Back to the main topic, lepas check gigi tu nurse suruh datang balik untuk next appointment, kena simen gigi yang berlubang. Adesss, seriau dah dengar tapi nak buat macam mana no pain no gain kan. Hadap je la. Then bulan 2 2010 doc call untuk next appointment (2nd appointment). Lepas siap simen, doc cakap lepas ni kena cabut gigi susu kat depan tu. Hah? Gigi susu tak tewrcabut lagi dah besar panjang ni. Ha'ah betul tu masa form 5 Iolss still ada lagi tau gigi susu. Punya lah susah dia nak luruh sampai tokse nak tercabut. So the next appointment kena cabut gigi susu. *feeling nervous*

Lepas cabut gigi susu tu, panjang jugak aa gap untuk next appointment. Ye la buat dekat gov kena ikut waiting list. Beratus orang kot bersusun dalam waiting list so kena que panjang sebelum my time.Bulan 10, 2010 (appointment ke 4), doktor praktikal yang handle kes Miera so dia yang call follow up kes Miera. Appointment ke 4 kena buat mould. Yang ni mesti orang yang ada pengalaman buat braces tahu macam mana rasa kesedapan and kenikmatan buat mould kan? Hahaha. Iolsss sampai muntah okay depan doc tu time buat mould. Ya Allah, malu kot tapi nak buat macam mana tindakan reflek sebab once je mould tu dekat gigi terus uwerkkk. Sorry doc. Huhu

2, 3 kali jugak la baru mould tu jadi ikut bentuk gigi asal. Pergh, punya lah lama kena tahan bagi mould tu lekat dekat gigi. After that, kena x ray gigi pulak. Diorang nak tengok akar gigi yang lepas cabut gigi susu tu terbuang habis or still ada lagi dalam tu. So the long journey to wearing a braces is start now. Tunggu aje lah pakai braces. Huhuhu

Sekian



Like And Komen (:

Ngrr . -.-

Oyeah . Haha ! Nampaknya dah boleh nak handle blog ni. ;p  Tu pun masih banyak yang saya tak tahu . Al-maklum la baru buat blog la katakan . Hahaha .  
Like And Komen (:

Friday, December 10, 2010

1st entry . :D

Holla , actually ni first entry miera post . Baru je buat blog ni . Tak tahu lagi nak edit blog ni macamana . Kasi hias-hias sikit baru la omey . Hehehe . Rajin-rajin la follow saya ok . *peace*
Like And Komen (: