Thursday, November 24, 2011

I'm coming . :D



Assalamualaikum sahabat . Fuhh , akhirnya boleh jugak update blog kesayangan ni . Maklum la dah 9 hari tak jamah laptop ni . Opss , not jamah but sentuh . :D Cuti 4 hari je , ahad ni dah kena balik Machang . Kejap je cuti , tak puas nak rest kat rumah lagi . Kelas pun dah start dah . Alahai .

Semenjak jadi student balik ni busy memanjang . Orang cakap sibuk dengan study la kan . Poya tak ? HAHA
Hari tu register uitm 16.11.2011(rabu) then lepas je daftar pukul 9 pagi tu , dalam pukul 3 petang dah start MDS . Ala macam orientasi yang ada kakak & abang fasi . Start je MDS memang penat gila-gila ah . Dah la kena naik jalan berbukit . Memang penat ah , dah la tidur tak cukup , mandi pun sekali 1 hari je .
*angkat peace* Kakak & abang Pm gesa kitorang , tengking-tengking , arah bagai . Ya allah , kitorang penat ok , penat . Tahu ke tak hah ? 


MDS start 16/11/11 then habis 20/11/11 . 5 hari je pun tapi mengalahkan 10 tahun ok . Last day sebelum tamat MDS kakak & abang fasi kenakan kitorang . Memang terbaik ah . Cuak tahu tak . Pandai diorang berlakon . Anugerah Skrin 2012 tahun depan dah tentu kakak & abang Pm tercalon . Tengok ah nanti kalau tak percaya . :D

Tapi memang best la MDS tu . Confirm lepas ni dah takde dah macam tu . Lagi pun sekali je seumur hidup dapat rasai pengalaman macam tu . Sepanjang sesi MDS tu berlangsung banyak kenangan pahit manis berlaku . Memang tak rugi ah . PM cakap batch 2011/2012 paling happening sekali walaupun banyak kali kena marah dengan kakak & abang Pm . Hehe . Sorry tau . (:

Hari isnin , 21.11.2011 dah start kelas so dengan badan yang layu , mata yang teramat la sangat mengantuknya terpaksa jugak pergi . Lagi pun hari tu first time perjumpaan antara fakulti .

Ingatkan dapat roomates orang luar rupanya semua dari Kelate . Tebaik ah . Yess yess . Hihi . Wahh , memang pergh la . Dah la roomates sekepala . Takde la teringat sangat dekat rumah .

Hari ahad ni dah kena gerak machang so laptop di ketepikan buat sementara waktu lagi pun sibuk dengan kelas . Biasa la mula-mula kan semangat berkobar-kobar sikit . Tengok la sebulan dua lagi mesti skip kelas . Hahaha . Harap-harap tak ah . :p




Like And Komen (:

Tuesday, November 15, 2011

I will miss you . Swear ! ):



Assalamualaikum sahabat blogger . Sedih ni sedih . Bak mai bahu nak lap hingus . :'D

Actually , malam ni last miera tidur kat atas katil , makan kat atas meja rumah , tengok tv kesayangan , duduk atas sofa tersayang . Huwaaaa , tak nak pergi tak nak pergi . Tak ready lagi nak berdikari . Please , nak undur balik masa . Tak puas lagi duduk kat rumah , nak manja-manja dengan family . ):  tapi .....

Dekat bibir bukan main lagi cakap yess tak sabar nak pergi sana , nak study kat sana , nak rasai kehidupan alam universiti , nak jumpa kawan baru tapi hakikatnya hati memang seribu kali tak nak pergi . Kenapa kenapa kenapa ? Sedih ah cenggini . *lap air mata*

Ma abah , nanti adik ma duduk sana jangan lupakan adik ma tau . Mesti adik ma nangis malam-malam sebab rindu kat ma abah , rindu kat rumah . Memang adik ma cakap takkan nangis punya . Dulu tu memang la time form 4 masa sekolah teknik tanah merah . Malam-malam je mesti call then nangis nak suruh abah datang ambik . Last sekali , abah datang ambik jugakkan sebab tak sanggup nak tengok anak dia nangis sorang-sorang kat sana . Tapi kali ni adik ma janji walau rindu sedalam mana pun adik ma takkan buat macam tu lagi . Adik ma nak buktikan kat ma abah yang adik ma boleh berdikari jugak , sama macam kak ja . Adik ma nak banggakan ma abah . I'm promise . )':

Esok pagi bertolak ke Machang . Memang la tak jauh tapi hati ni hati ni sedih sampai tak boleh nak cakap apa . Semua orang takkan faham hati aku ni !

Dear wednesday , please be nice with me . Abang & kakak PM please jangan tengking saya nanti tau kang saya nangis baru tahu . :'D Bila saya nangis mula la saya mintak itu ini . Takot kakak & abang PM tak dapat penuhi permintaan saya makin kuat la saya nangis . Baru padan muka . Hahaha .

Bye ma abah , bye katil ku . I will miss you . Jumpa 2 minggu dari sekarang ok ! 
I micheyu plus plus . 
Like And Komen (:

Sunday, November 13, 2011

Asdfghjkl .

Tumblr Photography

Hi peeps . Watcha doing ? Omaigee , hari ni kan first day exam SPM seluruh Malaysia right ? So good luck for Spm candidates 2011 . Wish you best of luck . Chaiyok ok . (:


Actually tadi baru lepas pergi saloon . Saja nak buat rambut sikit . Boring dah dengan style rambut yang agak kuno ni . Ewah !  :D Ok , lusa dah nak gerak ke uitm Machang . Barang yang nak bawa semua dah beli and dah settle so malam ni dah boleh packing barang . Tak rasa awal ke ? Lantak ah , baik ready awal-awal kang tak pasal-pasal pulak kelam kabut nanti then ada la benda yang tertinggal . Hahaha


Sayu kot nak tinggal family . Tak nak berjauhan dengan diorang . Tak nak tak nak ! Kalau boleh nak bawak diorang sekali duduk sana and angkut sekali dengan rumah . Pun boleh . Hahaha .


Kay ah you alls , nak rest kejap ni . Tadi bangun awal so nak Zzzz kejap . Jangan marah . Hehehe .
Like And Komen (:

Friday, November 11, 2011

11/11/11



Assalamualaikum w.b.t . Entah pape je kan title kat atas tu . HAHAHA . Mentang-mentang la hari ni tarikh 111111 bersamaan hari jumaat . Lagi la bertambah kecantikkan tarikh tu . (: Ada yang nak couple pada tarikh tu la . Siap pesan dah dekat future boyfriend , kalau nak couple dengan saya tunggu tarikh 11/11/11 kalau tak nak boleh blah . *kemain ayat*  . ;D Hari ni pun mesti ramai yang melangsungkan perkahwinan , ye la tarikh tu penting . Senang nak ingat la , nombor tu unik la , haish macam-macam . Yang lahir hari ni kira untung la , nanti dekat ic dia no 111111-**-**** . Comel gitu . Jealous nyah . Harhar


Nak selit sikit dekat entry hari ni , kelmarin hangout dengan bestfriends . Ohsem , memang pergh la . Dah lama kot tak hangout dengan diorang . Masing-masing busy la katakan . So plan punya plan , kira jadi la hang out . Kitorang berlima off to KBMall , jalan-jalan sambil cucu mata . Ehem-ehem , kitorang cuci mata ok cuci mata ! HAHA . Ingatkan nak main bowling tapi tak jadi sebab ramai gila orang . Dah la kat dalam tu bau rokok . Euwww , naik loya tekak den ni ha . Sempat la jugak beli 2 helai t-shirt & blouse . Rambang mata nak pilih , banyak yang cantik-cantik . Pokoknya kalau nak pergi sana kena sedia duit dalam kuantiti yang banyak . ;p


Lepas pergi KBMall , member cakap nak pergi makan pulak . Katanya lapar , sebab tak makan lagi . Okayy , memang lapar pun , lapar sebab letih cuci mata . Fuyooo , ok tipu . (: Kitorang bagi cadangan nak makan kat mana so ramai yang nak makan cheese wedges so kitorang lunch dekat KFC . Mula-mula tu nak makan KFC dekat KBMall tapi ramai orang , meja pun penuh . Apa lagi kitorang pun gerak ke KFC Kota Bharu . Kat situ privacy sikit , baru la boleh makan dengan aman . HAHAHA . Kitorang kalau dah jumpa memang takkan duduk diam , ada je yang nak di potpetpotpet kan . Memang tak kering gusi la . Yang sorang tu  suka buat lawak , sorang tu pulak tak boleh terkejut kalau terkejut mesti dia latah . Yang saya pulak suka gelak . :D


Over roll hangout semalam memang the best ah . Lain  kali set awal-awal kita hang lagi ya . HEHE . Memang kalau ingat balik pasal semalam boleh gelak sorang-sorang . Lawak lawak . Ok , now tengah PMS . Tengah sakit ni woi , sakit sangat-sangat . Adoi , ni yang untung jadi perempuan boleh rasa period pain ,so lelaki hargai la sikit kaum wanita yang mengandung dan melahirkan zuriat awak ya . Kayy takde kena mengena . Bai


P/S : Lima hari lagi !





Like And Komen (:

Sunday, November 6, 2011

Aidiladha 2011 ♡












   Assalamualaikum guys . Acano raya aidiladha hari ni , best ke ? Dah tentu la best kan . Betul tak ? Betul betul betul bak kata upin ipin . Hahaha . Kayy , untuk tahun ni sambutan hari raya aidiladha miera agak meriah la dengan tahun-tahun sebelumnya tapi dah 2 tahun miera tak tengok lembu kena sembelih . Sedih ni tau . Sobsobsob *lap air mata*  . :D


  Malam tadi lepas solat isyak , datuk miera buat solat hajat + makan sikit . Solat hajat tu untuk miera sebenarnya . Untuk miera okayy . Tak mo jealous dear . Hahaha . Ye la , datuk miera buat solat hajat sebab miera kan dapat sambung study . By the way , thank you so much ayah(datuk) sebab selalu caring pasal anak-anak dan cucu dia . Selalu bagi semangat dan dorongan untuk cucu-cucu especially miera . Kayy tipu . (n_n)v 

  Okayy la guys , already sleepy . Nak stop sampai sini ya . Sebelum tu miera nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada muslimin dan muslimat di seluruh dunia . Semoga tahun ni lebih baik dari 
tahun-tahun yang sebelumnya . Korbankan hati dengan ikhlas untuk Allah s.w.t . xoxo


P/S : 9 hari lagi !!!!!!!!!

Like And Komen (:

#5 All About ♥




   Being happy doesn't means that everything is perfect , it means that you're deciced to look
beyond the imperfection . 




Like And Komen (: