Thursday, June 14, 2012

I'm home. Whoaa :D






Assalamualaikum dan salam jumaat, penghulu segala hari buat semua. Mudah-mudahan kalian di rahmati oleh Nya. :)

Balik kampung wohoo balik kampung, hati girang. Hahaha. Amboi, kemain balik kampung ya, macam la sekarang tengah cuti raya. Hehe. Tapi tak apa-apa kok cuti 3 hari pun dah kira ok what. Padahal baru je beberapa hari masuk U dah balik rumah pulak. 1 kelebihan siapa yang stay Kelantan. Orang luar mohon jangan jealous ok. Duduk la korang dekat kolej tu. Ekeke


Nak cerita apa ek? Oh okay, nak bagitahu pasal my life as a student UiTM Machang-ster. Machang-ster la sangat kan. Oh lantak saya la. Lalalala. :D Alhamdulillah, sem ni jadual takde la pack sangat. Mula-mula class rap post timetable dekat group ada 3 malam berturut-turut kelas malam. Time rasa macam alah, kenapa mesti ada kelas malam. Malasnya nak pergi. Errr! Tapi rupa-rupanya ada 1 malam je kelas malam and I like soooo cool. Hehehehe. Setakat ni semua lecturer yang mengajar takde la garang sangat. Mostly, dapat yang belum kahwin(miss). OMG, semua budak lelaki melompat-lompat keriangan sebab dapat lecturer muda. Hahahaha. 


Pasal kelas memang takde hal, tapi kalau pasal cafe TDM memang banyak hal. 4 hari duduk sana boleh kira berapa kali makan nasi. Dekat cafe tu tak sistematik langsung, dah la lambat slow pulak tu. Em. -,-
Sem ni tender baru, tu yang slow tu. Order makanan petang belum tentu malam dapat makan. Kalau order malam fikir la masa mana baru dapat makan. Takkan subuh baru boleh makan. Itu sudah lebih!
Kalau kelas habis tengah hari terpaksa makan siap-siap dekat kedai depan uitm. Siapa yang pernah pergi @study dekat sana confirm tahu. Hehehe. Dah la sedap, harga pulak berpatutan memang tak rugi makan kat situ daripada makan kat cafe. *angkat kening sebelah*  Maaf kerana kutuk kamu wahai cafe TDM. Wakaka



Like And Komen (:

My heart my feeling....






If I let you go, something I belong forever will be gone.
The love is never shine is so hard to say since you far away from me.
Nothing gonna do. The love is only for you to the end of  time i'll be missing you...

Entah ke mana akanku cari rasa cinta yang pernah ku miliki.
Janji setia, sehidup semati dan hanya waktu yang bisa memisahkan kita....

Harus ku akui sampai detik ini dan selamanya takkan ku lupa kisah cinta kita,
hanya abadi untukmu yang ku ukir indah.....

Akan ku ukir indah namamu....








Like And Komen (:

Saturday, June 9, 2012

New sem new life. :)



Assalamualaikum everyone. How's your day? Everything is good right. Yeayy. :D So how your holiday? Mesti best kan-kan? Hehehe. Dah last holiday baru nak tanya. Emmm. ;p

Sebenarnya kan hari ni last itew duduk kat rumah sebab esok dah nak kena balik uitm machang-ster. Cuti sem dah habis dah woi, dah habis dah!!!!!!! Cepat je rasa cuti sem ni padahal 2 bulan dah diorang bagi. Ini memang tak pernah cukup, kalau bagi cuti setahun pun confirm mintak tambah lagi. Ekekeke

So azam untuk sem baru ni study betul-betul. Eh, nampak sangat sem sebelum ni tak study. Opsss. *malu* *lari masuk bilik* Bukannya tak study tapi sem 1 kan cara nak study smart tak berapa tahu lagi so sem 2 ni dah tahu la sikit-sikit macam mana nak study smart. InsyaAllah, sem ni kalau boleh la, itupun kalau boleh nak dapat dekan. Hehehe. Ewah, tinggi sangat cita-cita, dapat ke tidak tak tahu. Tapi insyaAllah sem ni nak struggle betul-betul. Jealous tengok member-member dapat dekan. Nak jugak! Ehem

Ada orang tu kan awal-awal dah bagitahu kat itew nanti suruh jadi jam loceng dia. Dia suruh kejutkan dia tiap-tiap hari gitew. Alolo, so sweet. Nanti jangan tak bangun sudah la. Kalau tak bangun jugak malas dah jadi jam loceng awak. Hehehehe. :*


Sayu la pulak nak tinggalkan rumah. Dah 2 bulan menikmati home sweet home. Emm, dah la tahun ni puasa tanpa family. Nasib baik dapat 1 negeri. Confirm nanti tiap-tiap minggu balik. Ok, dah memang confirm pun. Hehehe.

Dear sem 2, please be nice with me. You treat me good, and I will treat you double good. Ok? Hehehe. Choww  :D




Like And Komen (:

Sunday, June 3, 2012

No caption








                             
                             
               6 days more to go








Like And Komen (:

Saturday, June 2, 2012

#9 All About ♥






I love it when my fingers are entangled in yours and my head
was on your chest, listening to your heart beat.
It made me feel so safe like nothing bad could happen to me.  





Like And Komen (:

L O V E ♡





Assalamualaikum guys. How your holiday? Lemme think first. Ha, of course best right. Hehe. Untung la jadi budak sekolah boleh cuti. :D Yang tengah taip ni pun apa kurangnya tak cukup-cukup lagi ke berbulan cuti sem. Hehe. Sorry, sekarang jarang mengupdated post baru, sampai ada orang tu tegur nak baca my new post. Apa yang best pun tak tahu la pasal blog ni. Cewahh *cough*

Actually, post kali ni tak sama dengan post-post sebelum ni. Kalau yang sebelum ni entry rojak. Ala post yang campur-campur. Habis semua di gaulkan sekali. Maafkan saya. (:  So, kali ni ada sedikit kelainan. Tengok title pun dah tahu kan. *lariiiiiii*




Em, sebenarnya hati saya sudah di miliki oleh seseorang yang sangat istimewa bagi saya. So now I've someone that we call boyfriend. Seriously, tak sangka yang kitorang akan ada hubungan yang lebih daripada kawan biasa. You know, sampai sekarang pun still tak percaya. *tepuk dahi* 
Walaupun tak kenal bertahun-tahun tapi I think we have a chemistry. Banyak persamaan yang kitorang ada. Banyak tu takde la banyak sangat tapi ada la. :D




Biarpun hubungan ni masih baru lagi tapi kitorang akan jaga hubungan ni. Adat la kan kalau gaduh-gaduh manja tu. Takde seri pulak hubungan tu kalau tak diselitkan dengan pergaduhan. Tapi jangan la sampai gaduh besar. Yang tu siapa yang nak kan. Err


Next sunday, new sem will start. Maigad, mesti lepas ni kita sibuk dengan study, assignment bagai. Macam yang kita pernah cakap, walau sesibuk mana pun dalam sehari tu kita ambil masa untuk berhubung. Ala, bbm kan ada. Hehe. Walaupun study satu U tak semestinya terserempak, masing-masing sibuk dengan kelas. Kelas pulak bukannya sebelah menyebelah. *wink wink*


Dear you, seriously I'm happy with you even our relationship still new but I can feel like we know each other for a long time. You make me laugh and make my days more wonderful. I love the way you treat me. You always take a good care about me. I'm very appreciate it. Thank you for everything. I lahv you so much. xoxo





Like And Komen (: