Wednesday, September 28, 2011

Happy Wednesday . (:



Happy wednesday blogger . Have a nice day . 




Like And Komen (:

Saturday, September 24, 2011

?



    Hi eberibodi . Sihat tak ? Hope sihat-sihat lah yerr . \v/  Sekarang nie dah jarang updated my blog sebab tengah membusykan diri dengan alam twitter pulak . HAHAHA . Kita x up-to-date lah that why baru sekarang join tweet-tweet . Jealous tak ? *Kayygedik .


    Kita baru je nak start dengan dunia Twitter sebab sekarang Facebook dah boring . Sikit-sikit Si Mark Zuckerberg tuh nak updated Facebook*Kononkononnya . Macam menyusahkan pulak , tak suka x suka dengan Facebook baru , nak yang lama pleaseeeee . :p  Eleh , dalam x suka pon Log In jugak kan . Oh phelishhh lah . Ngrrrr . ;D


 


Like And Komen (:

Tuesday, September 20, 2011

Alahai . :D


      Hi uolls , bertemu kembali kita setelah sekian lama saya tidak berentry . HAHAHAHA . Saya straight to the point jela ok . Malas nak berkias-kias pulak kang ada yang menyampah . :D

       Actually , entry kali nie saya nak share pasal trend budak zaman sekarang yang dah taksub sangat dengan dunia Shortform + Pelat and blablabla*Ala kepoh pulak kau Miera , lantak pi lah diorang nak bershortform ke hape . Hikhok . Tak di nafikan dulu saya pon taksub jugak dengan penulisan bershortform + ayat pelat nie . Mana tak nya zaman dah canggih takkan lahnak taip panjang-panjang , buang masa je lagipun leceh nak taip . Kalau guna shortform baru lah kreatif sikit , orang cakap jiwa seni lah katakan . HAHAHA
Tapi tuh dulu sekarang saya dah tak amalkan sangat dunia shortform*Cewahhh . Hikhok sebab kesian dekat reader , berbulu mata diorang nak baca ayat kita . Mana taknya ayat habis singkat , kalau boleh semua nak di shortform kan . Habis rosak bahasa melayu kita . (:  Contoh yang paling famous sekarang ini :


  *Shortform
- Hi, awk tinggl kt mna ? Dh lma sy usha wk.Awk dh ad pkwe k? Blh x sy nk num wk.Please wk . :I
# Ce tengok ce tengok . Agak-agak korang faham tak ? Kena ulang 2-4 kali baru boleh faham apa yang di maksudkan right ? Ayat tuh tak boleh kasi pendek lagi ke dik . =='
  




 *Penggunaan konsonan 'W'
-Hyew wk. Tgh buat apew tuh? Buzy kew? Sy nk gnggu boley x? Jgn lupew follow blog sayew taw . 
# Eeewwww , ayat tuh dah macam cilakat den tengok . Kena sindrom W kot that why sakan bebenor guna . Kalau boleh setiap ayat nak je korang tambah huruf W kan . Sudah-sudah la tuh pelik sangat den tengok . 
   


 *Huruf kecil besor 
-AwArK DaRh MeNgAnToRk KeW? X PeW LaRh aWaRk TiToRw LaRh DuLu. NaNtY kITeW sAmBuNg cHaT oWkEyH. bEsH lArH ChAt DeNgArN aWaRk sHeBaB aWaRk SpOrTiNg SaNgAt . GoOd NiTeYz AwArK . BuByEz
# Alahai , asal teruk bebenor Kak Jemah tengok ayat adik . Suka sangat erk guna style macam tuh . Memang kalau orang guna style macam nie , terus hilang mood I nak baca tau . Ngrrrrrrrrrr . No kecil besor please . -,-






       Amacam , tak teringin nak try guna style macam tuh tak ? Try la guna kalau rasa nak kena bakor dengan Usop Wilcha . HAHAHA . Bukannya apa , actually tak kisah la nak guna style macamana pun . Tuh kan hak individu . Tapi kalau dah hari-hari praktis ayat macam tuh mesti terbawa-bawa dalam exam . Tipu lah kan kalau kata tak pernah . Rasa nak kena conteng dengan pen dakwat merah ke ? So tak perlu lah nak berstyle-style bagai . Orang tak pandang pun lagi menyampah adalah . Apa salahnya kalau guna ayat penuh , tak perlu la nak ringkas sangat . Kadang-kadang dah jadi makna lain pun ada jugak tau . (:
       


P/S ; Hanya gurauan semata-mata . Peringatan untuk diri sendiri . Maaf andai terasa . Hikhok . :D





Like And Komen (:

Tuesday, September 13, 2011

Cinta Berkurun , Kahwin Tak Jadi .




      Hai kawan-kawan , actually entry kali ini lain dari yang lain sikit . Tengok title pon
dah lain right ? Hikhok . Okayy , let's check it out . :D
                                                         
                                                         
      Tadi Miera tengok WHI (Wanita Hari Ini) , diorang berbincang topik yang mana pada zaman ini ramai yang bercinta bagai nak rak tapi last-last putus di tengah jalan . Memang dari first perbicaraan Betty Benafe , Miera dah tertarik dengan apa yang dia cakap .Yupp , memang tak di nafikan pada zaman moden ini kebanyakan lelaki berfikir panjang untuk memulakan kehidupan sebagai suami dan beralih ke gerbang perkahwinan  kerana bagi mereka faktor kewangan menjadi punca utama mengapa mereka lambat untuk mendirikan rumah tangga dan faktor-faktor yang seterusnya ialah mereka tidak berjumpa dengan pasangan yang sesuai dengan mereka .


    Tips :  
          *Bila kita tahu yang pasangan kita mempunyai chemistry dengan kita , just go on je relationship tuh sebab kita tahu mungkin kita akan lebih serasi dengan dia untuk tempoh jangka masa yang panjang . #Sampai ke akhir hayat lah katakan . :D
               *Jujur dengan diri sendiri . Kalau dah rasa tak boleh nak teruskan better buat keputusan untuk membawa haluan masing-masing kerana tak nak salah seorang daripada kita kecewa . #Depends atas seseorang indivindu .
           *Jangan mengahwini pasangan atas sebab kasihan di sebabkan sudah terlalu lama menjalinkan hubungan percintaan . Mungkin dengan cara ini perkahwinan kita tidak akan kekal lama . 
          




      Sebagai renungan untuk diri sendiri . (:


Like And Komen (:

Saturday, September 10, 2011

Walao Eh . :D



    Heyy peeps . How your day today ? I wish you got a meaning day and beatiful day .
*Speaking pulak . ;D Bagaimana dengan raya anda ?  Mesti seronok right . HEHEHE . Ye la mana taknya baju raya dah 3-4 pasang campur dengan biskut raya , kuih raya pokoknya seronak kan . Dah agak dah . Hikhok


   Okayy , actually entry kali nie Miera tak ada kena mengena dengan life pon . Saja nak updated blog kesayangan kitewww nie . ;p  Sekarang Miera tengah busy dengan Facebook . Ops silap , Miera tengah busy prepare utk ke UiTM la . HEHEHE . Saja nak prepare awal-awal takot nanti tak sempat pulak , baik sediakan mana yang patut nanti tak adalah gelabah  .


    Dah seminggu kakak tersayang Miera continue study kat UMT . Belum puas nak lepas rindu dengan dia , nak kacau dia . Best sebab dia tuh suka sangat buat suara nyaring , macam nie *Auwwwwwwwwwww HIHIHI . Tapi tak apa lagipun sebelum dia dah study kat Matrik Gopeng so dah biasa jugak lah tidur sorang-sorang tanpa dia tapi sekarang kena buat benda macam tuh lagi . Kita rinduuuuuuuuuuuu nak main rambut dia *tengah gigit bibir . Euwwwwwwww . :D

   Wawawawa , setakat nie je lah entry untuk kali nie . nampaknya dah jauh tersimpang dari idea asal . jangan marah . HAHAHAHA . Okayy , chowwwwwwwww . (:





Like And Komen (: