Friday, October 25, 2013

A night to remember

Assalamualaikum and hello guys. Bertemu lagi kita di slot entry pada kali ini. Okayy now kita nak share pasal  entry yang lama dah terdelayed. I means dah lama nak post tapi disebabkan oleh kekangan so terpaksa save dulu.

Let's go..........

Sem lepas miera and the geng's berpeluang jadi model lagi untuk dinner kolej kitorang (Cehh, ayat dah macam pro sangat. Wakaka). Start sem lepas YDP kolej Miera roomate kepada member class so kira dia la yg suggest kitorang lagi jadi model untuk kali dan dia ckp insyaAllah next sem nak guna khidmat kitorang last untuk yang terakhir kali maklumlah sem depan dah last sem untuk kitorang. Time fly so fast..

Tema untuk dinner kali "Riang Ria Hari Raya". Dah macam tajuk lagu je. Hehehe. Asal tema macam tu? Sebab dinner tu berlangsung 2 minggu lepas raya aidilfitri baru ni. Tarikh tu tak ingat tapi yang penting sabtu malam. So sebelum event tu berlangsung semua jpk (jawatan kuasa kolej) dengan seki dah start diorang punya tugas nak handle macam-macam. Bukan senang nak anjurkan event sebab kena booking tempat, makanan, vip bagai so kena buat betul-betul.

Khamis malam kitorang gathering ramai-ramai buat first meeting untuk modelling. Yang program lain tu I don't know dah berapa puluh kali diorang meeting. Syabas you'alls. First meeting tu kitorang just bagitahu baju apa yang nak pakai, lepas tu program kitorang start pukul berapa nak  start and laluan macam mana kitorang nak run away. Yang practice dengan pilih lagu kitorang decide buat pagi sabtu.

Petang jumaat kitorang off ke KB sebab si Yana nak cari heel and barang, so me, Ain & Yaya join jugak sebab Ain nak ambik baju, heel, wedges semua. Kira barang yang nak guna la. After that terus rushing ke KBMall. Kalau nak cari baju, heel, wedges memang comfortable kat KBMall sebab kak situ banyak choice. Boleh rambang mata pulak. Kali ni 6 orang je yang join untuk dinner tu sebab Sis Eiha dengan member dia dah grad dah. Kira dinner sebelum ni last diorang join. Miss to catwalk together. Dia yang banyak ajar kitorang. Now semua kena practice sendiri. So sad

Dah habis shopping semua, balik pulak ke Machang.Nak kejar masa sebab before 9 PM kena masuk dah. Tak pasal kena saman dengan pak guard. Tak kuasa den. Before tu singgah delivery Mcd kat Wakaf Che Yeh, perut pun dah start lapar. Petang tu mama Ain masak lebih sebab dia tahu kitorang nak datang. Thanks aunty :*

Next day, pagi tu last meeting dekat surau kolej. Nak decide lagu mana yang nak and nak practice. Dalam 3 jam jugak la practice. Pukul 3 kitorang kena pergi kat dewan profesional sebab nak try real catwalk. Kang tak pepasal salah jalan. Buat malu je. Kahkahkah.

Lepas asar dalam pukul 5 kitorang dah kena ada kat sana, kira last practice. Mekap lepas maghrib, kira sempat ah solat dulu. After mekap semua, dah siap pakai baju so standby je la. Hah, kali ni kitorang sendiri mekap. Dinner lepas ada je orang yang tolong mekaptapi kali ni terpaksa mekap sendiri. Huuuu

......................................................................................................................................................................
















Like And Komen (:

Tuesday, October 22, 2013

Interview day & tips.

Assalamualaikum w.b.t. Seperti yang telah dijanjikan maka dengan ini bahawasanya saya akan mengupdated entry seperti yang telah dinyatakan di entry sebelum ini. Dah macam angkat sumpah pulak. Hahaha. Let's serious, don't play-play okeng!


Dengan ini interview saya yang kedua kalinya telah pun selesai jam 10.00 AM pagi tadi. Alhamdulillah, so far so good even perasaan gementar, gugup, awkward tu still ada lagi tapi at last habis jugak. Pagi tadi sampai dekat Pejabat Bomba Tunjung pukul 7.35 AM. Rumah dengan tempat tu takde la jauh sangat lebih kurang 15 minit je kalau tak jem. Hihihi. Pukul 8.00 AM start peperiksaan. Lebih kurang 4 minit peperiksaan tu dijalankan tapi ada je yang keluar awal sebelum tamat masa termasuklah aku. Kikiki. Soalan pasal minat kita je sebenarnya. Jawapan sama ada YA (A) atau TIDAK (B). Soalan semua sekali ada 227 soalan. Masak kau nak bulatkan kat kertas OMR. Naik rambang mata ni takut tersalah bulat. Teringat pulak zaman-zaman sekolah dulu, time peperiksaan kan. Tpi sekarang ni pun kat UiTM still pakai kertas OMR lagi. So watlek watpeace sudah.

Lepas siap semua, calon-calon kena naik tingkat 3 sebab dekat situ la akan berlakunya sesi temuduga. Yang peperiksaan khas tadi dekat dewan. Okay dewan dia besar gila sama besar dengan dewan sekolah aku dulu. Ehh

Tadaa, encik tu panggil nama rupa-rupanya kali ni dapat no 2. Ya allah, makin gementar la jawabnya sebab sebelum ni dapat yg tengah-tengah kira sempat lagi la nak tanya member-member yang baru lepas interview. Ni member pulak tanya kita. Tapi okay jugak dapat awal boleh habis awal. Bukan main lama lagi nak tunggu even dapat no 2. Kalau nombor 10,11 dan etc confirm tertidur atas sofa

And then sampai turn  Miera, lepas loceng bunyi terus ketuk pintu bagi salam dengan cakap selamat pagi sebab interviewer tu ada 2 orang. Sorang melayu sorang cina. Yang cina tu perempuan and then melayu tu lelaki. Lepas bagi fail apa semua duduk atas kerusi makan bermulalah sesi temuduga.

Soalan-soalan yang ditanya kali ini ialah :-
1.  Perkenalkan diri. (Yang ni memang basic la kan. So perkenalkanlah dari A-Z)
2. Maksud HIV & AIDS. (Maksud HIV gua lupa dia stand for what. Yang tahunya V tu for virus. Kehkehkeh)
3. Macam mana penyakit tu boleh berjangkit.
4. Penyakit yang boleh dibawa oleh nyamuk.
5. Fungsi kulit. (Yang ni gua surrender sebab tak tahu fungsi kulit apa selain drpd rangsangan dengan mengelak daripada berlakunya kecederaan. Dapat jawab 2 je.)
6. Tugas-tugas jururawat. (Please yang ni kena take noted. Wajib tahu youalls)
7. Persediaan sebelum datang interview.

Hah, untuk kali ni 7 soalan mereka tanya. Banyak woii, tapi kena jawab sebaik mungkin la. Eye contact, body movement kena ada sebab penting tu. Bab ni yang diorang peka sebab nak tahu macam mana interpersonal dan personal skill kita. So no need to gelabah-gelabah okay, rileks je.

Pada mana yang baru nak pergi interview tu harap buat persediaan dengan secukupnya sebab tak nak bagi terkelu time nak jawab soalan. Try to speak even you don't know the answer. Tu je dia nak tengok kita boleh bercakap dengan sempurna ke tak. So good luck guys! ;)

Now just waiting the result. Result spa keluar 2/12/2013. Sem 5 start 25/11 so maknanya kena masuk study dulu la. InsyaAllah, kalau ada rezeki tapi kalau takde pun takpe. Rezeki ada dimana-mana. Pray for me okayy. I need your du'ah sahabat. ;')






Like And Komen (:

Monday, October 21, 2013

Interview..

Assalamualaikum guys. Ponn ponn ponn kereta api mahu lalu ni. Hahaha. Ya Allah, lama kot tak updated entry dalam blog ni. Dah berbulan-bulan tak on, updated lagi la takkan. Em, sadisnyaa.

Actually, esok ada interview spa untuk Separa Perubatan. Kali ni dapat 2 option, Penolong Pembantu Kesihatan(MA)& Latihan Jururawat. Harap-harap everything run smoothly and Allah will ease evertyhing. Even sebelum ni dah ada experience untuk hadirinterview tapi feeling gugup tu confirm ah takleh lari kan. Gementar youalls. Harap-harap interviewer tu tanya soalan-soalan yang senang je. Hehehe.Boleh pulak den bagi chance kat diorang. Kekeke

Okay la, nanti I will updated again. Banyak yang nak distorykan sebenarnya tapi kena satu-satu la kan. Wish me luck guys.

Sincerely from me. Muah










Like And Komen (:

Wednesday, July 31, 2013

Ramadhan Al-Mubarak



Salam Ramadhan Al-Mubarak for all muslim. :)







Like And Komen (:

Thursday, May 9, 2013

Happy mother days. ♥


  



Dear mom,
thanks for always being there for me , love me, care for me.
No one can replace you in my heart. Never
Mom is such a special word. The loveliest I've ever heard.
A toast to you above the rest.
Mom, you are so special and you're simply the best
I love you so much........

Sincere from you daughter








Like And Komen (:

Alhamdulillah, syukur :)




Assalamualaikum w.b.t guys.  Sejak jadi penggangur sementara ni jarang pulak Ioulls updated entry. Ngeh ngeh ngeh. Maklumlah tanaman anggur semakin menjadi-jadi sekarang, dah boleh jual hasilnya. Hahahaha. Cuti sem lagi berbalance sebulan je. So Ioulls kena susun schedule untuk habiskan cuti sem ni. Curlass kau jah ;b

Okay lah, pada students UiTM-ians sekalian, korang mesti cuak right start kelmarin? Duhh, apa pasal pulak ni woi. Eh, korang tak tahu ke result final exam dah keluar kelmarin youalls, youalls tahu ke tak ni ke buat-buat tahu. Nervous lattew kan sampai buat dunno je. Hahahahaha. So amacam result korang? Confirm lulus cemerlang dengan jayanya. Waaaaa, tahniah youalls. Iolls tumpang happy dengan kejayaan korang semua. Daebak! :)

Result Iolls pulak alhamdulillah syukur kepada Allah s.w.t sebab result  lulus dengan cemerlang. Memang tak expect langsung dapat result macam tu. Tak sia-sia stay up sampai pagi buat assignment study bagai. Kira usaha selama ni berbuah hasilnya. Alhamdulillah :)

Tak expect dapat result macam tu sebab ada certain subject tak confident. Ingatkan lulus je rupanya dapat lain apa yang disangka. Tak dinafikan subjek tu memang agak-agak susah. Haa, punya la susah sampai Ioulls boldkan perkataan tu. Teheee. Final test untuk subject html susahnya macam nak buat machine gun bak hang. Lain yang dibaca, di spot lain yang keluar. Memang tawakal habis lepas tu. Harap lulus je sebab memang tak nak repeat paper, tak nak tak nakkkkkkk dan ternyata alhamdulillah hanya mampu tersenyum dan bersyukur.

InsyaAllah, sem depan dah part 4 so that mean ada lagi 1 sem nak graduate. Ya Allah tak sabar rasa nak habis study awal tahun depan. Tak sabar nak konvo. Eh, jauh Ioulls punya future. Kahkahkah. Tapi serious katekaw memang perasaan lain macam tau bila dah nak grad ni. Hehehehe. Kira sem depan kena lebihkan usaha dan no main-main. Kalau boleh nak pointer lagi meningkat. Kata nak dekan kan? So usaha tu kena double triple la kan. Hahahaha. Nampak kekoyaannya disitu. Wkwkwkwk

Hah, lagi satu Ioulls dah lulus test undang-undang hari ni. Yeayyyy! Finally I got 47/50. Alhamdulillah, ni kali kedua ambik test undang-undang. Dengg, lulus jugak akhirnya.Sebelum ni dapat 38/50. Sodih tak terkata Ioulls. :b So lepas ni dah boleh masuk kelas 3 jam and then dapat lesen L. Dah tu bilanya dapat lesen P? Ioulls tak sabar dah ni. Bahahaha.







Like And Komen (:

Thursday, April 11, 2013

Pedih hatiku pedih




Korang....
Lepas post cerita happy-happy bagai teringat pulak pasal hal semalam. Hati ni senang berubah mengikut certain mood. Kejap happy, ketawa, gelak terbahak-bahak sebab semalam tengok ABPBH 2012 dekat you tube. So lame sebab tak tengok yang live haritu, hari isnin ada paper so takkan nak korbankan masa study semata-mata nak layan abpbh yang mana mungkin masuk dalam final exam. Jadiku pendam untuk tengok yang live. You tube kan ada apa susah, siap boleh replay tengok banyak kali. Dah ni kenapa cerita pasal abpbh sampai 1 perenggan ni. Oh lupa Saheizy Sam dapat Anugerah Bintang Paling Popular 2012. Dah 2 kali dia dapat award tu. Untung la kau Sam.

Ha, lepas gelak apa semua, ntah kenapa sedih pulak yang kurasa. Mungkin balasan terlalu excited kot. Hehehehe. Masih sempat gelak even hati tengah sedih ya Miera. Pandai kau cover. :(

Bila fikir balik adakah karma itu wujud? Atau aku sedang mengalaminya sekarang. Bak kata pepatah omputeh, "What goes around comes round". Jadi mungkin itu nasib yang aku dapat sekarang sebab perbuatan aku pada masa lalu. Lalu tu tak la sangat, dalam 3 tahun lepas je pun. Silap aku sebab minta putuskan perhubungan tanpa soal selidik. Time tu dah rasa si dia memang dah takde feeling sayang, care dan buat tak endah je. Mungkin diriku dah tak wujud untuk dirinya pada saat tu. Lalu aku putuskan sebab terfikir apa guna aku jadi kekasih dia walhal dia buat tak peduli je.

Dan....... sekarang  we're still contact each other. Memang dulu pun contact jugak tapi jarang. Time tu punya ego tinggi tak nak reply, buat-buat tak layan tapi sekarang perasaan sayang tu wujud balik. Memang dah lama pun wujud dari dulu sampai sekarang tapi sekarang sayang tu banyak sikit dari dulu. Adakah aku dikategorikan gila bayang?

Akhir-akhir ni baru dapat tahu dulu dia continue study sebab tu takde masa nak contact. What the? Tak boleh ke bagitahu dari dulu lagi. Susah sangat ke nak cakap? Jadi adakah salah aku atau dua-dua yang salah? Lately, ada la jugak buat heart to heart conversation. Kikikiki, H-t-h la sangat kan tapi serious tergamam kejap sebab my fav song yang dia pernah nyanyi dulu dia still simpan dari dulu sampai sekarang. Tu dia la yang kata bukan Iolss. And when he keep playing that song he will remember about me. Ah okay, melting kejap tapi kena bekukan balik hati, jangan mudah terpedaya. Boleh jadi itu rekaan dia je sebab nak raih simpati. Maybe

The  problem is I can see he try to hide something from me. Bila orang tanya dia kata takde, tak, mana ada tapi hakikatnya? Buat masa ni biarlah sekadar teman. Kalau ada jodoh ada la kalau takde humph nak jugak. Uhuk uhuk. Yes, I should move on, jangan terlalu meletakkan harapan setinggi gunung jerai. Kang satgi harapan musnah ibarat gunung jerai runtuh confirm sakit sampai ke tulang sumsum. Hihihi. Tapi sedih tak hilang lagi.................. *mintak tisu* :C


 
I'm fine Tsk tsk






Like And Komen (:

My 3rd semester.





Assalamualaikum guys. Sihat? Hiks hiks. Bangun je pagi ni terus tengok surrounding bilik asal pulak lain je. Kat mana pulak aku ni? Errr, at last baru teringat yang Miera sekarang dekat rumah. You know what my semester break dah start okay dah start. Rasa macam nak guling-guling je. Ha, sampai macam tu sekali okay youalls. Hahahahaha. Actually, my last paper on Thursday 11/4.13. Nak boleh perabiskan paper last tu punya la lama tunggu. Mentang-mentang la paper last kan saja je nak lelama. Kemain paper ni kan.
Ngeh ngeh ngeh

Tamatlah sudah semester 3 bagi sem ni. Alhamdulillah, ia berakhir dengan jayanya. No more bangun pagi nak pergi kelas, asignment, quiz, test bagai untuk 2 bulan. Hehehe 2 bulan je pun kan demand macam dah habis diploma. Lols :b Yeah, tinggal lagi 2 sem nak habiskan diploma ni.InsyaAllah, bulan 4 tahun depan. Bukak sem baru ni dah semester 4 dah. Rasa kejap je masa, baru rasa kelmarin register UiTM, jadi junior dekat sana, mengadap MDS yang ergh selama 5 hari. Ya ya dan ya, saya telah menempuhinya. Its such a great moment. Kalau tak pernah rasa even lalu sekalipun korang takkan pernah tahu macam mana bestnya saat-saat tu. Haish, rindu la pulaks.

Jadi dengan ni saya mengumumkan yang semester break bagi seluruh students UiTM Machang bagi kos Pengurusan Maklumat part 3 dah pun start kelmarin. Hehehehe. Kembong la nanti duk rumah je 2 bulan. Makan tido makan tido la kejanya kan kan kan? Wakakakakaka. Rileks la korang time ni je rasa nikmat cuti,  bak kata Madam Haslinda, "14 minggu ni awak stop dulu fikir benda lain, tido lebih, tengok movie dan benda-benda tak mendatangkan hasil. Tumpukan untuk semester sepenuhnya, nanti dah cuti sem baru awak tido puas-puas". Hahahaha. Ternyata madam has faham perasaan kitorang. Dah 2 semester dia lecturer kitorang untuk subjeck Human Communcation (part2) & Public Speaking (part3). Sem depan madam dah tak ajar budak part 4 dah. Sobsobs

So untuk my beloved classmate IM1103A, selamat bercuti youalls. Cuti tu cuti la jugak tapi kesihatan tu kena jaga. Nanti sem depan ada la yang itu la ini la. Hehehe. See you next semester. Eh, tak nak plan g mana-mana ke? Trip ke melancong ke? Hahahahaha. ;p

Muka acah-acah nervous nak jawab paper promotion. Paper last la katakan. Kehkehkeh

Ain, Yana, Miera (letak me je pun boleh sebenarnya. Wkwkwk) & Aida. Loves you guys. :*
Besarkan mata besarkan mata. Hehehehe. Say cheers. Snap*








Like And Komen (:

Saturday, March 23, 2013

Combination of story. *wink





Assalamualaikum w.b.t. Waaaaaaaaaaaaaaa, gila lama dah Iolls tak updated blog ni. Hampir 3 bulan dah setelah ditolak bahagi darab tambah. Hahaha. Terfikir sejenak boleh pulak Iolls tahan nafsu untuk berblogging ni ya? Yeayyy, hakikatnya busy doploppat jam bersamaan 24/7. :)

Alhamdulillah, setelah bertungkus lumus habiskan semester 3 ni tup-tup sekarang dah start study week. Iolls kat rumah sekarang youalls. Jangan jealous hokay. Wkwkwkwk. Tapi part yang paling sedih sesedihnya ialah sem ni study week hanya 5 hari je. Alahai kejap sangat ok. Tsk tsk

Tapi Iolls terima dengan hati yang terbuka aje, nasib baik ada jugak study week kalau takde memang nazak la kan tak boleh balik mintak restu dengan family. Final exam around the corner okay dah around the corner!
So sebelum study week bermula, segala assignment mahupun test haruslah disubmit pada tarikh yang ditetapkan. Bayangkan sem 3 ni adalah sem yang paling......................pack sekali. Sebab? 3 minggu kebelakangan ni hari-hari stay up sebab nak siapkan assignments dan final project. Dalam 1 hari 2 presentation kena buat. So nak focus yang mana 1 kan? Nasib baik dapat handle dengan jayanya. Alhamdulillah alhamdulillah. Yang tu cerita pasal assignment, final test pun apa kurangnya selang sehari ada final test. Nasib nasib, study sampai ke subuh hanya ditemani buku dan nescafe mai secawan . Members yang sporting yang tak habis-habis buat lawak sampai study kemana lawak kemana. Hahahaha

Okay, habis part luahan perasaan pasal ke-stress-an menelaah buku now topic pasal....................saya jadi model untuk Forum Fesyen/Muzik Berlandaskan Islam & Dinner Kolej TDM. Malu Iolls nak catwalk depan Timbalan Rektor(TIREK) dengan Imam Muda Asyraf. Mula-mula ingat buat show untuk dinner je rupa-rupanya sekali depan semua students yang pergi tengok Forum tu. Gemuruh Iolls. Tapi alhamdulillah, lepas penat practice bercatwalk Iolls dapat buat dengan baik. Hehehe. Big thanks to Sis Eiha. Dia yang tolong guide kitorang sebab dia memang pro bab-bab modelling ni. Lagipun dia salah satu model untuk UiTM Machang. Lawa gila orangnya, dah la mix arabic. Hidung mancung, tinggi, putih pulak tu. Haish, cantik-cantik. 

Tema untuk malam tu ialah Fesyen Muslimah. First time jadi model and kena catwalk depan orang ramai. Malu Iolls. :p 

 With Sis Eiha. Tengok sendiri la kan tinggi tak tinggi dia. She's very humble girl. Loves her 

"Our model's". 2 daripadanya classmate Iolls. ;)


Ain Noh, Yaya & Me. Asal saya paling pendek ni? Oh nooooooooooo

Le girl's. It such a sweet moment ever after! xoxo

Free style. Say cheers! After make up :)

Forum bersama Imam Muda Asyraf dan Dinner TDM berjalan dengan lancar. Islamic Fashion Show tak kurang hebatnya. Semua bagi komitmen yang sempurna. Love to work with them. InsyaAllah, kalau da rezeki next time nak join lagi. Best-best sebab kita rasa lebih confident bila berhadapan dengan orang ramai. 

Hah, okay la rasanya dah takde apa-apa nak sharing is caring lagi. Iolls nak rest atas katil yang umph empuknya. Hehehehe. Maklum la lama dah tak balik kan. Hiks hiks. By-bye xx


 
















Like And Komen (: