Sunday, April 22, 2012

My cocktail. (:

Assalamualaikum gaiss. How your life? Everything alright? Hehehe. Entry kali ni miera nak share resipi cocktail. Entah kenapa tetiba pulak terasa nak makan cocktail. Lagipun first time buat sendiri.Sebelum ni kalau nak makan beli je takpun kakak yang buat. Sekarang kakak miera dah continue study kat UMT so nak tak nak terpaksa la kena buat sendiri.

Mula-mula takut la jugak. Takut tak jadi sebenarnya. hehe. Nampak sangat tak pernah buat sebelum ni. *tutup muka*. Namun ku tabahkan juga hati ni untuk membuatnya. Dah nak makan sangatkan so kena la buat sendiri. So pada sesiapa yang nak try resipi ni boleh la mencuba. :D





                  Taraaa, inilah hasilnya. Hihi


Bahan-bahan :


1 tin susu cair
2 gelas air masak
1/2 buah-buahan yang dalam tin
2 1/2 senduk gula
Natadecoco (ditapis airnya)
1 bungkus sumi/jelly
1 sudu kecil esen vanilla


Cara-cara penyediaannya :


1.Masukkan susu cair dan air kedalam periuk.
2.Biarkan sampai mendidih.
3.Masukkan gula dan esen vanilla.
4.Kacau sehingga gula cair.
5.Tutup api dan biarkan ia sejuk.
6.Basuh jelly/sumi dan natadecoco.
7.Apabila sejuk masukkan jelly/sumi, buah-buahan dalam tin dan natadecoco.
8.Akhir sekali, letak dalam peti ais dan sedia untuk dihidangkan.


Senangkan? So selamat mencuba.


Like And Komen (:

Friday, April 20, 2012

#6 All About ♥



Right now, someone you haven't met is out there wondering
what it would be like to meet someone like you.
I hope I can cross your mind once in a while just so that I won't feel
pathetic for thinking of you all the time.




Like And Komen (:

Friday, April 6, 2012

My weight? -,-



Assalamualaikum semua. Salam jumaat to everyone. Harap-harap sihat walafiat belaka. (:
Nak bagitahu ni, betul ke kalau berat badan naik maknanya kita cukup makan dan bahagia? Rasa macam tak betul je. Tapi tak tahu la kan.

Semenjak sambung study kat Machang-ster ni, eh konon-kononnya. Hahaha. Tapi betul la semenjak continue study berat badan dah naik. Semua orang tegur cakap semakin berisi sekarang. How come. -___-

Mana taknya pagi petang siang malam asyik makan je. Tapi pelik jugak padahal dah banyak berjalan, buat kerja tapi tetap takmo kurus. Haihhh. Dah la miera ni jenis yang tak boleh nak control makan. Kalau boleh doplohpat jam asyik nak makan dan mengunyah je. Adoi.

You know baju pun dah semakin sendat tahu tak. Terukkan? Hahaha. So time cuti sem ni la nak kembalikan ke berat badan yang asal. Control makan, diet and jangan ambil makanan berminyak. Sekarang pun dah tak makan malam. Makan snek, minum air milo dengan oatmeal. Sampai bila la nak makan semua ni. Jemu la. Hmmm







Like And Komen (: