Monday, August 29, 2011

Horeyyyyyyyy , Besok Dah Raya . ;D







      Hai koranggg , firstly dengan ini saya sSiti Maheran Asmira    ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Minalaidilwal faizin & Maaf Zahir Batin kepada semua warga islam di seluruh dunia . Semoga tahun ini memberi seribu kelainan dan barakah dari tahun-tahun yang lepas . Amin


     Saya menyusun sepuluh jari ingin memohon ampun dan maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki sekiranya saya membuat kesilapan secara langsung mahupn tidak . :D Saya hanyalah manusia biasa yang tak lekang dari membuat kesilapan . Dengan itu saya dengan seikhlas-ikhlasnya ingin memohon sejuta kemaafan kepada kalian semua . Di harap anda semua tidak simpan dendam di hati .


      Tidak lupa kepada sahabat handai saya sekalian , saya tahu sepanjang perkenalan kita saya banyak buat kesalahan menyebabkan korang terasa hati dengan saya *Betul kan kan kan . ;p . Saya memohon berjuta-juta kemaafan dari korang semua . Persahabatan yang terjalin ini akan saya kekalkan sampai bila-bila kerana korang lah yang banyak membantu saya sekiranya saya memerlukan pertolongan anda sekalian . Jasamu teman akan ku abadikan sepanjang hayat ku ini .
   


     Kepada yang mengenali rumah kediaman saya jemputlah datang beraya ke rumah saya *Kalau tak malu lah . ;D HAHAHA . Chill baby me bergurau sahaja . ^^  Jemputlah datang kerumah okayy dan sediakan duit raya banyak-banyak sebab saya akan mengaut duit raya anda semua . Watch out . \v/  HAHAHAHA
 

Lots of love - Miera & keluarga ♥

Like And Komen (:

Monday, August 22, 2011

Alhamdulillah . (';



Alhamdulillah Ya Allah , akhirnya dapat jugak aku sambung study ke UiTM Kampus Machang . 1 negeri dengan tenpat aku tinggal . Bersyukur sangat-sangat sebab apa yang aku idamkan tercapai jugak . Aku dapat course Pengurusan Maklumat , course yang aku memang nak . HEHEHEHE 











Like And Komen (:

Saturday, August 20, 2011

Hok Aloh . -,-




Selamat Hari Raya . Lalalalalala , ;D  Actually entry pasal kali nie ialah saya akan menjalani khidmat negara tanggungjawab bersama . Peace . \v/ Hehehe , tade lah sebenarnya kan saya malas nak pergi boleh tak ?
Ala boleh la , pleaseeeeeeeee . (:  Tak minat pon benda macam tuh , sangat-sangat boring . Hihihihi . Bukan apa , kena kawad , kena bangun pagi , kena basuh baju sendiri , kena tidur sorang-sorang #Krohhh .
Hmmmmmmmmm , dah la Miera ada alergic , tak leh makan makanan laut . Sekarang nie pon kena pantang makan . Kalau pergi kat sana takkan lah nak suruh mak cik tuh buatkan makanan lain pulak kan . Kalau boleh apa salahnya , kecil tapak tangan besar lagi negara Brazil saya tadahkan . HAHAHAHA . Lagi satu , Miera nie jenis yang tak leh kena sinaran UV lama-lama sebabnya kulit nie mudah sangat terbakar . Nanti x berapa nak cantik lah kannnn*Kau gedik okayy !  Hmmm , 23 Ogos nie kena jumpa doktor pakar kulit . Harap-harap doktor tuh bagi pelepasan lah dekat Miera nie . Boleh  kannnnn ?  ;D  Kita tunggu je la yerr , kalau Miera dah x updated blog maknanya Miera dah selamat berada di Sik , Kedah . (:
Okayy la , gtg sayanggg . Chowwwwww  . ^^


P/S ; Si dia merajuk , so Miera tak tau nak pujuk macamana . Time nie lah dia nak buat hal . Muahh sikit sayangg . :*  Hihihihihihihi




Like And Komen (:

Wednesday, August 17, 2011

Freedom , ;D





Horeyyyy , hari nie last paper so saya sudah BEBAS . Hehehehe . Okayy , now dah boleh fikir pasal  raya pulak . Nak beli baju baru , shawl baru , pokoknya semua baru *Bankrap abah aku . ;D 

Paper Sastera(2)  - Not bad . Tak susah mana sebab apa yang Miera study semua masuk #Poyo je kennn . 

Paper Bahasa Melayu(1) - Okayy , paper nie memang susah sangat-sangat . Pheww , memang masak tadi nak habiskan 5o soalan objektif . Mengalahkan buat roket je . =='
Muet - Yang nie double susah . Omaigod , cikgu buat soalan macam nak suruh adik Adi Putra buat right ? Dah tentu la saya tak leh nak jawab . Dah la soalan berbelit . Apa kessss . ;D

Hmmmmmmm , setakat tuh je la yerr . 6ti updated lagi . Gtg , nak pergi mandi kejap . *Actually  dah kering idea . Kbai




Like And Komen (:

Sunday, August 14, 2011

I Miss Him . :|



*Hari nie paper Pengajian Am(1) , Sejarah(1)  & Kesusasteraan Melayu(1) . Agak mencabar jugak la subjek tuh lebih-lebih paper PA(1)  , susah macam buat peluru berpandu *kot . HAHAHA  ;D

       Back to the story , actually Miera rindu dekat someone tau , rindu sangat-sangat *ayat tak leh blah right? 
Tetiba je rindu dekat dia , rindu dekat suara dia , rindu nak tengok wajah dia . How sweet . :'D
Hmmm , macamana lah kan dia sekarang , sihat ke tidak , makan pakai terjaga ke tidak , puasa ke tidak . HEHEHEHE . Lama dah tak jumpa dengan dia , rinduuuuuuuuuuuu sesangat . Lama dah tak contact dia , mesti dia dah lupa Miera kan kan kan kan . (';  Nak buat macamana dia dah happy dengan life dia sekarang so Miera tumpang gembira jugak even hati  nie ada sedikit terguris kot .
P/S ; Awak jaga diri leklok tau . I'm always support you . Love you sayanggggg



Sini kejap - Hari tuh kan pernah cakap minggu nie nak kawal nafsu online tapi Miera dah tewas dengan nafsu tuh . Jangan marah tau , nanti kena jual . ;D


Like And Komen (:

Wednesday, August 10, 2011

MID EXAM -_______-



    Heyy peeps and dude . ;D  Next week dah start exam . Omaigod , dah la nie first exam untuk STPM  . Sumpah tak tau nak handle macamana sebab cikgu cakap soalan dia hampir sama dengan final exam STPM . Memang Miera dah surender awal-awal sebab rasa memang tak leh nak score kot . Lantak lah cikgu nak marah ke hape ke . Who care ! *Cewahh , berani sangat ler tuh . Puii . ;D  


   So sempena exam week nie Miera akan on BOOK off FACEBOOK . Btw wish me luck okayy . Permudahkan Miera untuk jawab soalan tuh dengan tenang dan tidak tidur sepanjang exam tuh . Amin . :D


*Harap-harap boleh kawal la nafsu online tuh . HEHEHEHEHEHEHE . ;p



Like And Komen (:

Sunday, August 7, 2011

Si Pengcopy Paste . -..-




*Baru-baru nie seorang lelaki telah memberi komen mengatakan blog saya memboringkan . So what ?  Blog saya so suka hati mak bapak tiri laki pak cik aku la . Yang kau nak menyibuk pehal . Baca je la jangan nak banyak bunyi pulak . Tau lah blog kau tuh mantop + cantik . X leh nak lawan dengan saya kan kan kan kan. *Perasannya kau nyah . Puii ! 




Okayy , back to the story . Kali nie saya nak story sikit pasal si peniru ataupun lebih di kenali dengan FAKE .  Eh kawan , boleh tak jadi diri sendiri . Please la jangan nak jadi Fake sangat lah kannnnn . Meluat doe . Kalau ya pun x perlu nak copy semua (statu)) saya . Memang la hal kecik je kan , tuh pon nak melenting macam budak kecik . X kan lah nak tiru pon x boleh right ?  Yess  memang x boleh . Try korang fikir macamana rasa kalau korang perah idea semata-mata nak buat sesuatu then tanpa segan silunya orang yang x berperikemanusiaan itu mencuri hasil ciptaan korang . Dah tentu berapi kan ?  Memang la dia ada mintak nak copy tapi please la kalau dah saya x bagi jawapan samada boleh atau tidak that mean X BOLEH la . Tuh pon x faham lagi ke . Malas dah nak mengumpat banyak-banyak kang x pasal kurus pulak puasa saya hari ini . Saya x marah cuma nak bagi nasihat je okayy sayangg bushuk manja saya kan kan kan kan .**Ngrrr , geli geleman den . =,=    Kbai .


P/S ; Siapa yang makan gula , dia lah yang rasa manisnya . (:
                                       



Like And Komen (:

Tuesday, August 2, 2011

Ahlan Ya Ramadhan♥



Woot woot , Ramadhan menjelma lagi . Alhamdulillah , tahun nie Miera masih lagi berkesempatan menunaikan ibadah puasa . Alhamdulillah !  Harap-harap tahun nie dapat buat banyak amal berbanding dengan tahun lepas . Jangan ponteng puasa yerr anak-anak sekalian . Hehehehe  (:

P/S ; * Selamat Hari Raya . ;p



Like And Komen (: