Wednesday, December 26, 2012

261212







Assalamualaikum wbt sahabat blogger sekalian mahupun silent readers. Korang sihat tak? Alhamdulillah, sejuk hati mendengar yang korang ni sihat. :*

Sudah berkurun miera ketepikan blog kesayangan gua ini. Atotototot, rindunya miera dekat blog ni. Ghindu la sangat kan. *gaya azwan ali*. Yeah, now I'm at home. Hip hip horrey, joget-joget sikit. Ekekekeke. Act, dah 7 hari dah sebonarnya den duk dekat rumah, Maklum la busy memanjang tu yang baru den updated ni. Kahkahkah. Sekarang tengah mid sem ala bukannya lama pun kejap je tak sampai sebulan cuti penat balik hari tu pun still rasa lagi tau. Cait, ayat takde backspace tuuuuuuuuuu. Wkwkwk.

So cuti 9 hari ni harus manfaat sebaik-baik mungkin sebab lepas ni susah dah kot nak balik tiap weekend. Mak oi, tiap weekend you alls. Mampus den. Bahahaha. Tapi pejam celik pejam celik dah nak habis pun mid sem ni, kejap sangat etek. Hok aloh! Namanya cuti tapi assignment harus ada la kan. Biasa la students katanya. Humph, kita mengiakan aja la.

Ha, nak bagitahu ni punya la susah hari tu dekat UiTM Machang boleh pulak takde bekalan air. Macam mana la boleh terputus bekalan air, dalam 2-3 hari jugak kot takde air. First time kot rasa situasi kelam kabut takde air. Omg omg, me panik tahap kucing you alls. Ahaks

Then 1st time jugak la pengalaman miera pergi angkut air bawak baldi kiri kanan tunggu lori bekalan air dari Air Kelantan. Sedih sampai ke hati limpa time tu, terus teringat dekat rumah. Ye la , rasa macam baru tahu air tu penting. Kalau takde air memang blurr tak tahu nak buat apa. Sempat jugak hari tu sebelum lori bekalan air sampai kena tadah baldi dekat toilet untuk buat simpanan. Bukan main ramai kot, letih den tunggu. Sabor je laaaaa

Tapi kira good experience jugak la kan sebab dapat rasa macam mana angkut air sampai senget badan-badan semata-mata nak isi air dalam baldi. Awh, what a great moment tapi harap-harap lepas ni benda tu tak berulang lagi. Sedih kot kalau teringat balik excident tu.

Fuyoo, banyak paragraph gua cerita pasal takde air je ni. Muahahaha.Okay-okay next story pulaks. Here we go.

Alhamdulillah, untuk sem 3 ni miera dapat lecturer yang baik you alls. Auwww gitu. Kelas miera dapat 3 orang lecturer lelaki. Sorang dah kahwin tapi baru je tak sampai sebulan lagi while 2 orang lagi tu bujang trang tang tang. Kahkahkah. Bujang la sangat. Diorang sangat sporting habis okay sangat-sangat have fun time kelas diorang ;b

Mohon lecturer ku Sir Faiz dan Sir Faizal baca blog saya ni sebab I ada tulis pasal you alls hokay. Hahahaha. Kasi up la carrymark nanti ya. Mintak bodek sikit. ;D

Okay la, ni dah masuk kesimpulan dah. By the way sabtu ni birthday I yang ke sweet sembilan belas okay. Jangan lupa wish ya dan jangan lupa..................... kasi hadiah la. Ala, boleh laaaaaaaa. Hahahaha. Poyo je semua ni. *johan ajuk awie* Bye-bye





















Like And Komen (:

Saturday, December 1, 2012

New semester, New life & New Chapter. :)



  

Assalamualaikum w.b.t korang. Sihat tak? Mudah-mudahan korang sihat walafiat okay. Kalau sakit tu jangan lupa jumpa doktor dan makan ubat tau. Kang tak pasal melarat pulak sakit. Caring tak kita? Hahahaha. Malu laaaaaaa. ;) Rindunya kita dekat you alls. Ehehehe *hugs*

        *****************************************

Alhamdulillah, hari ni dah masuk 1/12/12 iaitu bulan Disember. Bulan last sekali dalam setiap tahun kan. Sebenarnya, bulan dua belas paling Miera tunggu-tunggu sekali. Sebab? Biarlah rahsiaaaaa. (Dah macam ayat tweet je ni). Bahahaha. Okay-okay, bulan dua belas ni banyak moment-moment yang bermakna untuk Miera. Contoh, Birthday abah - 11.12.2012. Birthday ma - 31.12.2012 dan last sekali tarantarantaraaaaaa of course la birthday Miera - 29.12.2012. So mana tak happynya kan tarikh hari lahir orang yang Miera sayang sama dengan Miera. Sama bulan je pun. Kuikuikui. Korang jangan lupa bagi present tau. Yang murah-murah pun takpe asal present je. Wakakaka. Dah aku ni kenapa muka tak tahu malu mintak hadiah dengan orang. Boooooooooooo :p

Omg, panjang kot perenggan kat atas tu dah macam karangan isi-isi penting pulaks. Ahaks. Okay, back to our topic. Jeng jeng jeng............ Sebenarnya tengah sedih ni, sobsobsob sebab besok dah kena balik Machangster. Semester break untuk sem ni dah tamat. Alaaaaaaaaaaaaaa, kasi la seminggu dua lagi orang tak puas lagi nak cuti ni. Muehehehe. Macam la boleh kan? Em em. So lusa dah start kuliah maknanya besok kena pergi Kolej la sebab nak register kolej. Macam berbelit je ayat. Okay lantak. Alhamdulillah, semester 3 ni dapat duduk kolej lagi. Syukur sangat-sangat. Harap-harap dapat roomates sama dengan sem-sem lepas. Dah sekepala dah dengan diorang lagipun Miera dah anggap diorang macam siblings Miera sendiri. (Mohon roomatesku baca entry ni sebab Miera ada buat entry untuk korang) HAHAHAHA. 

Barang untuk bawa besok dah settle dah. Baru je beli tadi. Nampak sangat tak bersemangat langsung kan. -,-". What so ever! Cuma barang je tak siap packing lagi. Okay, part ni paling malas sekali. Takde mood langsung nak packing. Kalau la boleh bawak sehelai sepinggan je kan best. Hehehehe (Macam ayat twitter lagi please boooo untuk Miera). So nak tak nak malam ni kena siapkan jugak sebab esok nak bertolak awal. Bertolak awal bukan semangat nak balik Machang ya tapi kena pergi Pasir Mas dulu. My abah ada urusan dekat sana. Perlu ke tulis jugak ayat ni? Muehehehehe

InsyaAllah, sem 3 ni kena lebih struggle daripada sem lepas. Alhamdulillah, pointer Miera untuk semester lepas meningkat dari semester 1. Alhamdulillah, alhamdulillah. Jadi sem ni kena kuatkan lagi la usaha. Hal-hal yang tak berkaitan mohon ditolak ketepi buat sementara waktu sebab balnce 2 semester je lagi sebelum habis diploma. Kalau boleh nak graduate on the time. Tak nak repeat paper. Ya Allah, mintak jauh la semua tu. 

Korang agak-agak kalau hantar dekat lecturer entry ni boleh dapat A+. Bukan main panjangnya adoi ter ber. Hahahaha Siap ada pendahuluan kesimpulan bagai. Curlasss gitew. Hehehehe. Okay la, last but not least. Maybe lepas ni jarang updated blog. Oh, kira sebelum ni I ni rajin ek updated blog? Okayy, sila poke saya. ;D Tapi................... kalau ada masa I will read yours blog. Takkan lupa punya nak blogwalking dekat blog korang yang awesome dan vogue gitew. Hehehehe

Bye-bye korang. See you when I see you. Much loves. xoxo





Like And Komen (: