Monday, May 21, 2012

Kenduri Kahwin. *wink wink*








Assalamualaikum saudara saudari cikebom-cikebom. Ada baikkah? Hahaha. *selak lengan baju* Sorry, you alls baru dapat updated entry-entry ni. Sebonarnya, wifi dokat rumah den ni haa tak boleh guno disobabkan kena kilat hari tu. Den pun tak tahu macamano boleh kena. Haiyaaa -,- So terpaksa save one by one dulu corito-corito yang den nak sampaikan kat demo-demo. Hahaha Apakah ini? Ehh. Okay, dah-dah tak payah nak melalut-melalut kang sampai ke Amerika saya merepek. Hok aloh mung Amir amareka demo. *evil laugh*

Hari itu kan-kan, sepupu saya kahwin. *haloo kezen* So pagi tu balik la kampung sebab nak uruskan hal kahwin dia tu. Lagipun lama gila tak balik kampung belah ma ni. Lama la sangat ken… :D Sampai sana tu ramai la saudara-mara dapat bertentang mata. Time kenduri cenggini la dapat jumpa semua. Hmm, semuanya nampak lain. Syukur semuanya. Hihi.

Lepas solat Jumaat, pihak pengantin lelaki datang ke rumah pihak perempuan. Ops,lupa nak bagitahu cousin saya tu lelaki maknanya pihak kita la kena bertandang ke rumah pihak perempuan. Kebetulan rumah pengantin perempuan dekat je. Alah, dekat je? Laa, nak buat acano jodoh dengan orang dekat rumah. Hehehe. Save bajet minyak kereta sikit nak pergi hantar. Jalan kaki sikit tak sampai 1 km dah sampai dah. Hahaha

Tak nak updated panjang-panjang, so di sini Adik Ma nak mengucapkan tahniah dekat Abang Mie di atas pernikahan yang ke tuttt. Hehehe. Biarlah rahsiaaa. ;p Mudah-mudahan pernikahan kali ini kekal hingga ke akhir hayat. Amin ya robbal alamin. Cepat-cepat dapat baby okay. Hehehe





Like And Komen (:

Love Is Blind.







Assalamualaikum…..
Orang cakap cinta itu buta tapi hakikatnya manusia yang buta untuk menilai murninya cinta tersebut. Mereka tak memahami apa makna di sebalik cinta yang lahir dari hati dan perasaan mereka. Bagi mereka cinta hanyalah sekadar untuk mengisi ruang hati yang kosong tanpa mengenal dengan sebaik mungkin…

Cinta juga mudah datang dan sangat sukar untuk pergi. Ya, cinta yang terputik dari sanubari takkan pergi dengan mudahnya bagi mereka yang tahu apa itu cinta. Cinta datang tanpa di undang dan pergi tanpa dipinta. Sangat sukar untuk melupakan dan melepaskan ia pergi dari hidup kita. Sangat sukar…

Tetapi sekiranya cinta mereka tidak dijaga dan dihargai dengan tulus maka lama-kelamaan perasaan cinta itu akan pergi dengan sendirinya secara perlahan-lahan tanpa kita sedar. Saat kita mula menyedari yang cinta itu tidak lagi untuknya barulah si dia sedar akan kehadiran kita. Waktu itu sudah terlambat. Untuk menyayanginya semula sangat susah dan memerlukan masa yang lama…





Like And Komen (:

Terengganu Vs Result Final Exam





Assalamualaikum blogger. Entry kali ni nak updated pasal pergi Terengganu. Hok aloh, Terengganu je pun kan bukannya Paris. Hahaha. Lantak teman ler nak updated pasal apa pun. Tak nak baca jangan la bawak cursor tu pergi kat entry ni. Dah pergi balik. :D

Hari jumaat baru ni, 27/04/2012 abah ajak pergi ke Teganu. Sambil tu nak tengok kakak kat sana. Sambil tu jugak abah nak test kereta baru beli. Ehem, baru la sangatkan. Ecely, takde la baru sangat pun. K stop merepek pasal kereta. Jom cekidaut paraghraph yang bawah. Eh, ingat karangan ke ni? Hahaha

Hari tu bertolak pagi, lepas abah balik kerja bagi dia rest kejap then baru pergi. Rest abah bukan tidur tapi melayan internet. Curlass gitew abah oi. ;p Hari tu jugak result final exam sem 1 keluar. Alahai, kenapa la keluar hari tu, spoil mood betul lah orang nak jejalan pun tak senang. Mula-mula tu terfikir jugak nak check terus ke tidak. Tapi bila fikir balik kalau dapat result yang mengkuciwakan hati ni rasa macam tak best la pulakkan. Lagipun tak sampai hati pulak nak bagitahu ma dengan abah. So conclusionnya check lepas balik dari teganu.

Time otw tu ramai yang duk update pasal result. Dekat recent updates bbm saya asyik ada  red star aje. Wahh, konon-kononnya kan. Hahaha. Time tu berdebar gila, member-member semua dah check dah. Classrap cakap ada yang dapat 3.93. Oo em jie, yang dapat tu Ridzuan. Pandainya dia, sikit lagi tu nak dapat 4flat. Ridzuan oh ridzuan bakpo lah mu ni pandai sangat. Ce kongsi sikit ilmu tu. Hehehe. I’m proud of him. *wink-wink*

Dah sampai kat Teganu tu apalagi, jom kita enjoy. Hehehe. Enjoy la sangat ken. *kekening* Lepas ambik my sister kat UMT, terus pergi rumah anak sedara ma. Kitorang tidur rumah dia. Save bajet katakan. Hehe. Eh bukan-bukan, bukan save bajet la selalunya kalau pergi Teganu memang kitorang akan tidur rumah dia. Ehh

Petang tu pergi jalan-jalan kejap, sambil tu kak nak beli barang sikit. Ya allah, punya la ramai manusia kat sana. Memang ah, kan hari jumaat kat Tenganu semua mat-mat motor bukak puak. Hehehe. Lepas beli apa yang nak tu hantar kak balik UMT sebab malam tu dia ada group discussion.
Petang esok kitorang chow balik ke Kelantan. 2 hari je duduk sana, tak boleh lama-lama rumah orang kan. Hahaha. Lebih kurang pukul 7.30pm sampai rumah. Malam tu try la check result. Dupdapdupdap. Jeng-jeng, saya dapat sikit je pointer. Hmmm, sedih ni sedih. -,- Tapi alhamdulillah semua lulus, takde paper yang kena repeat. Syukur sangat-sangat. Habis hancur musnah berkecai untuk dapat dekan. Argh, nak dapat dekan konon study 5 minit tidur 1 jam. Nak dapat acano tu? Hihihi. InsyaAllah, next sem nak struggle habis-habisan. Part 1 ni tak kalut lagi. Kan heroin tok gaduh. :D





Like And Komen (:

Wednesday, May 16, 2012

#8 All About ♥






You're the first person who broke my heart, For the rest of my life, you will always
be the one who make me hurt and the one who break my heart the most.


Like And Komen (:

#7 All About ♥





Everyone says that love hurts, but that's not true. Yess, not true.
Loneliness hurts, rejection hurts and losing someone hurts. Everyone
counfuse these things with love but in reality, Love is the
only thing in the worldthat covers up all the pain,
hide million reason and
makes us feel wonderful again.  




Like And Komen (: