Friday, January 20, 2012

Holiday again. Whoaa.



*Kamilah geng-geng badan pertolongan cemas. Bersedia untuk mencurahkan pertolongan kepada anda semua. ;P


Eh, hai you alls, sorry melalut pulak dengan suka hatinya. Hihi. Bukan apa teringat pulak time camping baru-baru ni. Rindu oh nak kena buat latihan kecemasan. :D

Actually, UiTM sedang bercuti lagi. Baik sungguh UiTM asyik bagi cuti je kan. Ni sayang dekat UiTM ni. Muah muah. ;p

Okayy, tadi dapat news yg Izwan Pilus dah kembali ke rahmatullah. Ya allah, tak sangka pulak ajal dia sampai. Hari ni hari yg mulia iatu hari jumaat, bertuah dia meninggal hari yg mulia ini. Semoga dia di tempatkan di kalangan orang-orang yg soleh dan beriman. Salah seorang anak seni yg telah meninggalkan kita semua. Hmmmmm, yg pasti kematiaan itu adalah suatu kepastian. Kita tajk tahu bila ajal kita sampai so beramal lah sebelum terlambat. Saya mengingatkan untuk diri saya juga. ):
Like And Komen (:

Friday, January 13, 2012

Camping oh camping.



Hai blogger sekalian. Sorry lama dah tak hupdated blog ni, takde masa nak buat entry baru. Tahun 2012 ni, ni first entry yang miera buat untuk tahun baru. So amacam tahun baru korang semua? Okay tak, harap-harap okay la. Azam miera untuk tahun baru ni nak capai semua azam-azam yang tertunggak untuk tahun yang lepas-lepas. Kalau boleh la. Hihihi


Life di universiti memang sangat-sangat berbeza dengan alam persekolahan so nak tak nak kena hadapi jugak. Alhamdulillah, setakat ni miera dah boleh survive dan tak terlalu bergantung dengan orang lain. Slow-slow nak membiasakan diri, ye la sekat universiti ni kita kena aktif. Tak semestinya aktif dalam akademik saja, aktiviti KO dan persatuan pun kena join jugak. Nak cari kupon lebih sebab nak duduk kolej, tak mo ah jadi NR(Non-Resident). Tok se !

Minggu lepas banyak test & quiz yang nak kena submit. Sampai naik pening kepala nak study subjek tu. Haiyaaaaa, nasib baik dapat carry mark yang okay jugak la. Boleh tampung-tampung sikit. Next week 2 assignment yang nak kena submit jugak, subjek CiTU101 & IM101. Separuh je baru buat research. Lecturer pung cepat sangat mintak.


Minggu ni dah la ada Camping BPC. Wajib hadir tanpa alasan sebab kalau tak hadir insyaAllah nanti final exam tak boleh nak ambik exam. Baru padan muka, so terpaksa la jugak join camping tu yang tak berapa nak best. Opssssssss, best gila la. ;D

Bayangkan la, camping tu 3 hari 2 malam nasib baiklah tak kena tidur sana. Mujur-mujur tapikan 4 kali miera pitam & hampir nak pengsan. Terlalu letih kot tapi sebelum ni tak pernah pulak jadi macam tu walaupun letih. Kena check doktor ni. Haha

Kay ah babe, stop dulu ya. Ops, lupa pulak besok ada pengagihan Baucer Buku (BBM1M) 1 Malaysia utuk student IPTA. Yesssssss, borong buku banyak-banyak. (;

Happy New Year 2012. May Allah bless you always. Stay cute you alls. Ahaks








Like And Komen (: