Saturday, August 18, 2012

Happy Eid Mubarak you allssssssss. :*





Happy Eid Mubarak to all my beloved blogger. Maaf zahir & batin. Wish you alls happy and have a blast in Aidilfitri. Minal adil wal faizin everyone. Loves much! 





Like And Komen (:

Thursday, August 16, 2012

27 Ramadhan. :)



Assalamualaikum sahabat blogger. Macam mana persiapan di akhir ramadhan ni? Mesti meriah kan. Dah tahu dah. Hiks hiks. Diam tak diam sekarang kita dah hampir sampai ke penghujung ramadhan dah. Cepat je masa berlalu. Rasa macam baru semalam kita puasa. Hari raya pun bakal tiba tak lama lagi. So dah buat persiapan ke? Baju raya berapa pasang? Biskut raya semua buat sendiri ke tempah? Time nak dekat raya ni pelbagai soalan diajukan sampai dah tak larat nak cakap. Em em

Alhamdulillah, semalam miera selamat sampai di rumah tercintaaaaaaa. Dari Machang ke Pengkalan Chepa lebih kurang 45-55 minit je tu pun kalau tak jem. Nasib baik kelmarin orang tak ramai sangat. Kereta atas jalan raya pun tak berapa nak sesak lagi. Tapi kalau balik hari ni confirm jalan jemmmmmmmmmmmm. Benci benci. That's why ambil inisiatif balik awal untuk mengelakkan kesesakan lalu lintas. :)

Ehem, baju raya colour ni ittew pilih colour hijau. Hihihi. Ada sape-sape sama dengan miera tak? Colour ada put you hands up. Hehehehe. Tapi sedih sebab dapat cuti seminggu je. Sedih sedih sedih sebab tak boleh nak beraya lelama kat rumah. Benci ah *rolling eyes*

By the way, ittew tak nak wish selamat hari raya lagi sebabnyaaaaaaaaa kan nanti tak berapa nak surprise sangat. Malam raya baru miera wish hokayyy. Hiks  :D

Salam ramadhan you allsss. :*






Like And Komen (:

Sunday, August 5, 2012

I'm come back. Whoaaa! ;)





Assalamualaikum bloggers sekalian. Macamana puasa tahun ni? Harap-harap tak ponteng lah ya. Hehehe. Maaf kerana menghilangkan diri selama beberapa minggu ni. Busy sikit, harap faham okay. ;) Mesti korang rindu dengan entry saya right? Perasannya ittew. *cough* :p

Alhamdulillah, hari ini dah 16 ramadhan. Kurang 2 minggu lagi kita nak habis bulan ramadhan yang indah ni. Cepat je masa berlalu kan. Sedih pulak rasa nak tinggalkan ramadhan. Tahun ni agak berlainan sikit dengan tahun-tahun lepas. Tahun ni first year berpuasa sebagai student UiTM Machang. Best sangat sebab ada pengalaman baru berpuasa dan bersahur dengan roomates. <3

Tapi dalam best pun still jugak sedih sebab ramadhan yang ke-13 baru dapat berbuka dengan family. Huwaaa, sedih tahu. Rindu masakan ma, rindu sangat okay! :(  Syukur sebab akhirnya dapat beriftar dengan family kesayangan. Balik rumah khamis baru ini, ma buat favourite dishes saya iaitu Asam Pedas Ikan Pari. Thank you sooooo much ma! Sayang sangat-sangat dekat ma sebab dapat tunaikan hajat nak makan asam pedas kalau balik. Tapiiiiiiiiiiii esok dah nak kena balik Machang-ster sebab cuti 5 hari je. Nanti raya baru balik. Yess, tak sabar gila. :D

Tahun ni baju raya beli yang dah siap sebab takde masa nak jahit. I means takde masa nak hantar baju tu untuk dijahit so terpaksa beli. Lagi pun nak tukar selera pakai baju raya yang dah siap. Macamana la rasanya kan. Agak-agak best macam makan ketupat tak? Hehehehe. Mungkin baju raya tahun ni colour kuning kot tak pun pink. Tengok atas keadaan. Sebenarnya nak beli colour rainbow tapi sah-sah takde kan. Hahaha

Tahun ni jugak beraya tanpa boyprenggg. Hahahaha. Tapi tak kisah pun, family dan sedara kan ada. So kalau takde pakwe untuk raya it's okay. Tak menjejaskan kenikmatan raya saya pun. *sarcasm face*. Kalau ada pakwe time raya hanya untuk penambah perisa je. :D Maknanya bf tu macam ajinamoto sekadar untuk menambah perasa so kalau takde still sedap jugak. Kan?  Eh

Last but not least, i miss my 'beyi' so much. Esok ittew balik kolej ittew peluk awak tau. Tak boleh tidur tanpa awak my bushuk! :D







Like And Komen (: