Thursday, December 22, 2011

Mid term break . :D




Assalamualaikum guys . Ehem-ehem , hari ni updated lagi . Hope korang tak jemu baca entry miera ya .
*Oh please*  ;p   Back to the story , tak nak buang masa , penat pun tak hilang lagi . Actually , hari ni start mid term break utk semua kampus UiTM . So siapa yg study kat uitm dah tentu la korang pun
cuti jugak kan .

Nak cerita sikit experience miera menjelang detik-detik untuk pulang ke tanah air . Eh silap , untuk pulang ke rumah je . Hihihi . First time tau naik bas dari Machang ke Kota Bharu . Gila mencabar you alls . Dari Uitm Machang naik tenggiling(van uitm) ke bandar machang . Asal erk time nak cepat mesti tenggiling takde . Kena tunggu berjam-jam . Letih tau , dah la sampai ke Machang kena tunggu jugak bas nak ke Kota Bharu . Bukan main ramai manusia kat sana . Pening oh , kalau budak kecik hilang tentu tak jumpa . ;D

Tunggu punya tunggu , akhirnya bas tiba jugak akhirnya . Apa lagi , terus cepat-cepat naik bas takut takde tempat duduk . Last-last kena berdiri jugak . Hampeh betol . Lenguh kaki kena berdiri , dah la driver bas bawak laju then brek ermergency pulak nasib baik tak tergelincir . Bahaya betul .

Lebih kurang 45 minit sampai kat Kota Bharu . Bayangkan dalam keadaan hujan renyai-renyai and miera sorang kena tunggu bas untuk ke Padang Tembak pulak . My mom ni asyik call je , risau katanya . Ye la , first time anak dia naik bas sorang-sorang balik rumah . *hairflip*

Sampai  je rumah apa lagi tukar baju terus makan . Lapar sangat sebab pagi tadi tak makan apa-apa just minum milo ais je . Dalam bas tadi perut asyik berkumandang je . Habis segala lagu bunyi . Haha

Memang experience , perghhhh la . Takkan lupa sampai-sampai bila kot . Cuti seminggu je , tak lama pun kejap je . Hmmm , duduk rumah ni apa lagi menambahkan berat badan yang sedia gemuk la ni . Harhar

Kay ah , nak rest ni penat tadi still tak hilang . Kchoww . (:






Like And Komen (:

Monday, December 19, 2011

B u s y .



Assalamualaikum you alls . Memang dah lama gila tersangatlah tak updated blog kesayangan ni . Dah bersawang dah blog ni . Haiyaaa , sapu sawang cepat-cepat kang tak pasal-pasal pulak makin bersawang . :D


Actually , semenjak dua menjak ni jadual memang pack gila . Dah tiga minggu tak balik rumah . Hujung minggu ada modul lah , perjumpaan itu ini lah , memang penat sangat-sangat . Takde masa nak rest . Tidur pun tak pernah cukup . *rolling eyes* Ni pun baru je selesai MII (Minggu Induksi Image)  untuk Fakulti Pengurusan Maklumat . Dari pagi sampai lah malam , memang pack gila ah . Tapi yg penting best .Semua geng-geng ni sporting habis , kakak & abang fasi/exco pulak memang terbaikkk ah . 
*Tangan didada mata ke atas* 


Assignment pun semakin berlambak . Dah lah nak kena submit secepat mungkin . Haiyaaaa , memang stress kot . Hmm , nak buat acano dah namanya student , assignment , test , quiz memang dah jadi lumrah right . So watlek watpeace sudah . Haha


Minggu ni mid term break akan bermula tapi seminggu je . So apa lagi balik rumah ah . Dah berminggu-minggu tak balik . I miss my house . Nak makan masakan ma , tidur atas katil kesayangan . Alolo , tak sabar rasa . Hukhuk


Kay ah , nak stop dulu . Assignment sedang menanti . Lain kali updated lagi . See ya . (:












Like And Komen (:

Friday, December 2, 2011

My Life As A Student UiTM . (:



Assalamuailaikum blogger . Lama tak update blog . Rindu tahap 5 bintang bhai . Haha .
Sorry la , busy dengan kelas . Online pun jarang-jarang . Hotspot kat sini lembab sangat . Asyik loading je . Haiyaa .

Kolej dengan bilik kuliah memang jauh gila . Kalau jalan kaki dari kolej memang berpeluh-peluh ah . Tak rela nak jalan kaki . :D Nasib baik dekat uitm Machang ada perkhidmatan Tenggiling . Kat sini diorang panggil giling . Actually giling tu van , ramai yang panggil giling sebab dia tergolek-golek atas jalan .Macam tenggiling rupanya .  Mula-mula sampai kat sini pelik jugak , asal panggil macam tu tapi baru sekarang faham . (:

Jadual kelas boleh tahan la . Tapi hari isnin paling padat sekali . Start pukul 8 pagi smapai la pukul 5 petang . Dah la pukul 5 sampai 7 petang ada KO . Ya allah , dalam banyak-banyak hari , hari isnin la paling fed up sekali . Jadual pack gila . Tak tahan .

Roomates mira memang terbaik ah . Kira bersyukur dapat roomates macam diorang . Satu kepala , memang terbaik ah . Dah la depan kolej ada cafe , memang isi perut dekat cafe hari-hari . Berat badan dah naik dah  Alahai , tak nak ah berat naik . Kena diet lepas ni . Ok , memang nak diet tapi tak boleh janji . Kbai

Minggu ni dengan minggu depan tak boleh balik . Duduk la dekat kolej sorang-sorang . Eh silap , duduk la dengan member-member . :D Next week ada modul , memang tak nak join tapi wajib join . Takde excuse ok . Puhlease la . Harhar

Kayy ah , line dekat sini slow nak **** . Sabor jela mira . Hihi . Nak buat acano dekat sini di kelilingi bukit yang agak tebal . Macam duduk dalam Gunung Tahan . Ok tipu sebenarnya . :D

Bubye you alls . 






Like And Komen (: