Thursday, August 27, 2015

Ups and downs

Assalamualaikum.

*sapu sawang siket* Muahaha. Iolss dah macam chipsmore je kejap ada kejap takde, tenggelam timbul. Nasib baik still timbul lagi. Ehh

Alhamdulillah. My 4th semester went very well. Dah nak habis pun semester break. Lagi seminggu aje boleh goyang kaki kat rumah ni. How time flies so fast. Alhamdulillah jugak result untuk sem ni, semua lulus and next sem mesti harus perlu semuanya lah fight kasi lebih sikit. Usaha kena lebih daripada sem lepas. InsyaAllah. Congrats members yg dapat dean list. *baling bunga*

Hari sabtu lepas buat kenduri 40 hari untuk arwah ayah(atuk). He passed away masa 27 ramadhan hari tu sebab kanser dalam perut. Hmm, raya tahun ni lain macam tak sama macam tahun-tahun lepas. Lagi pun raya tahun ni sambut sederhana aje bcs belum cukup 7 hari atuk meninggal. I will miss you ayah. You are the great grandfather to me, who always care about me as his granddaughter yang paling mengada manja tak bertempat. I miss you! :(

 Before meninggal tu, he admit in ward. Nampak keadaan dia makin teruk, asyik muntah tapi muntah pun keluar air liur sebab takleh masuk makanan sikit je terus muntah. Nasib baik masa atuk admit ward tengah nak fight utk last paper so takde la nak kalut sangat sebab lepas last last paper boleh terus tengok atuk kat ward.

Tu lah, kita semua manusia bakal jenazah. Kita tak tahu perancangan hidup kita macam mana so kena persiapkan diri to be a good muslim. InsyaAllah. I want to change to be a better person and muslim, sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Biarlah orang nak cakap apa pun nanti lama-lama nanti dia sedar jugak. Manusia bila kesusahan tak menghampiri dia, they won't notice but after the worst thing happen baru lah ingat balik apa yang dia pernah buat. Buat orang lain macam takde perasaan. Takpelah nanti dia rasa jugak macam mana. Its up and down, lumrah manusia. So jangan mendabik dada sangat. Tengok sikit orang-orang kat bawah ni. Sampai bila kita nak menongkat langit? Fikir-fikirkanlah. :)









Like And Komen (: