Friday, October 25, 2013

A night to remember

Assalamualaikum and hello guys. Bertemu lagi kita di slot entry pada kali ini. Okayy now kita nak share pasal  entry yang lama dah terdelayed. I means dah lama nak post tapi disebabkan oleh kekangan so terpaksa save dulu.

Let's go..........

Sem lepas miera and the geng's berpeluang jadi model lagi untuk dinner kolej kitorang (Cehh, ayat dah macam pro sangat. Wakaka). Start sem lepas YDP kolej Miera roomate kepada member class so kira dia la yg suggest kitorang lagi jadi model untuk kali dan dia ckp insyaAllah next sem nak guna khidmat kitorang last untuk yang terakhir kali maklumlah sem depan dah last sem untuk kitorang. Time fly so fast..

Tema untuk dinner kali "Riang Ria Hari Raya". Dah macam tajuk lagu je. Hehehe. Asal tema macam tu? Sebab dinner tu berlangsung 2 minggu lepas raya aidilfitri baru ni. Tarikh tu tak ingat tapi yang penting sabtu malam. So sebelum event tu berlangsung semua jpk (jawatan kuasa kolej) dengan seki dah start diorang punya tugas nak handle macam-macam. Bukan senang nak anjurkan event sebab kena booking tempat, makanan, vip bagai so kena buat betul-betul.

Khamis malam kitorang gathering ramai-ramai buat first meeting untuk modelling. Yang program lain tu I don't know dah berapa puluh kali diorang meeting. Syabas you'alls. First meeting tu kitorang just bagitahu baju apa yang nak pakai, lepas tu program kitorang start pukul berapa nak  start and laluan macam mana kitorang nak run away. Yang practice dengan pilih lagu kitorang decide buat pagi sabtu.

Petang jumaat kitorang off ke KB sebab si Yana nak cari heel and barang, so me, Ain & Yaya join jugak sebab Ain nak ambik baju, heel, wedges semua. Kira barang yang nak guna la. After that terus rushing ke KBMall. Kalau nak cari baju, heel, wedges memang comfortable kat KBMall sebab kak situ banyak choice. Boleh rambang mata pulak. Kali ni 6 orang je yang join untuk dinner tu sebab Sis Eiha dengan member dia dah grad dah. Kira dinner sebelum ni last diorang join. Miss to catwalk together. Dia yang banyak ajar kitorang. Now semua kena practice sendiri. So sad

Dah habis shopping semua, balik pulak ke Machang.Nak kejar masa sebab before 9 PM kena masuk dah. Tak pasal kena saman dengan pak guard. Tak kuasa den. Before tu singgah delivery Mcd kat Wakaf Che Yeh, perut pun dah start lapar. Petang tu mama Ain masak lebih sebab dia tahu kitorang nak datang. Thanks aunty :*

Next day, pagi tu last meeting dekat surau kolej. Nak decide lagu mana yang nak and nak practice. Dalam 3 jam jugak la practice. Pukul 3 kitorang kena pergi kat dewan profesional sebab nak try real catwalk. Kang tak pepasal salah jalan. Buat malu je. Kahkahkah.

Lepas asar dalam pukul 5 kitorang dah kena ada kat sana, kira last practice. Mekap lepas maghrib, kira sempat ah solat dulu. After mekap semua, dah siap pakai baju so standby je la. Hah, kali ni kitorang sendiri mekap. Dinner lepas ada je orang yang tolong mekaptapi kali ni terpaksa mekap sendiri. Huuuu

......................................................................................................................................................................
















Like And Komen (:

No comments:

Post a Comment