Friday, November 2, 2012

Eiduladha 2012









Assalamualaikum gaiss and selamat  good mornight. Hehehe. First time ni Miera updated blog pepagi buta ni. Ye la, mana tidaknya semenjak cuti sem ni dah ambil alih tugas burung hantu. Mihmihmih. Siang tidur dan bila malam menjelma dia berjaga. Curlass gitew.

Sambil-sambil layan Running Man curi masa sikit updated blog kesayangan kita ni. Atototot *cium screen laptop*. Sekarang dah teraddict dengan Running Man. Ini members punya kerja la tarik-tarik Miera suruh tengok. Mula-mula tengok, no reaction. Cakap apa punya game variety show la terkejar sana terkejar sini. Tak best langsung. Tapi..............bila dah tengok 3,4 episod variety show ni Wowwwww, it's super awesome! Then dari situ Miera mula mengcopy paste dari members dari episod 1-episod112 and I'm still counting their episodes. *rolling eyes*

Okay stop bercerita pasal Running Man ni, let's start with old topic. Actually, belum terlambat lagikan nak ucap salam eiduladha untuk rakan bloggers and readers di luar sana. Ala, kan kita raya selama sebulan. Eh

Alhamdulillah, first time tahun ni Miera ambil bahagian daripada korban yang dijalankan. Aidiladha tahun ni, ayah(atuk) tumbang sekor lembu untuk anak cucu dia. Familiy Miera dapat 3 bahagian iaitu Abah, Kakak dan juga Miera. Lagi 2 bahagian untuk mak sedara and their family. 1 bahagian pulak untuk atuk&nenek, of course la dia dapat jugak kan lembu dia. Hihihi. Lastly 1 bahagian lagi untuk bagi kat orang miskin dan jiran tetangga. Kiranya first time la Miera sendiri korban untuk diri Miera. Memang happy sangat-sangat kot. Nyenyenye. Time nak akad dengan pemilik lembu(atuk) punya la berdebar sebab kita kena pegang tali lembu tu. Kot-kot la lembu tu tanduk ke apa ke kan susah.

And then lepas akad apa semua, bermula la saatnya si lembu tersebut nak kena sembelih. Huwaaa, takut nak tengok darah lembu, tak sampai hati nak tengok lembu tu kena sembelih. Seksa kot lembu tu nak mati. :(
Tapi lepas semua dah selesai aktiviti melapah daging dijalankan. Yang tu serah dekat pihak lelaki je yang buat, para perempuan berada di dapur untuk siapkan mana yang patut. Kiranya time tu ada buat makan-makan sikit.

Majlis hari tu berjalan dengan lancar selancarnya, kalah kereta Evo Zizan Razak tau. Hahahaha. Malam tu gerak balik rumah and take a rest sebab pagi esok nak pergi rumah sedara pulak. It's ceremony give many precious moment for me. Mwah Mwah

Oh, I'm forgot to tell you alls, this sunday I should attend my first interview nursing under SPA. Please, wish me luck gaiss. Please please. Hihihi. Much loves! 











Like And Komen (:

No comments:

Post a Comment