Thursday, December 22, 2011

Mid term break . :D




Assalamualaikum guys . Ehem-ehem , hari ni updated lagi . Hope korang tak jemu baca entry miera ya .
*Oh please*  ;p   Back to the story , tak nak buang masa , penat pun tak hilang lagi . Actually , hari ni start mid term break utk semua kampus UiTM . So siapa yg study kat uitm dah tentu la korang pun
cuti jugak kan .

Nak cerita sikit experience miera menjelang detik-detik untuk pulang ke tanah air . Eh silap , untuk pulang ke rumah je . Hihihi . First time tau naik bas dari Machang ke Kota Bharu . Gila mencabar you alls . Dari Uitm Machang naik tenggiling(van uitm) ke bandar machang . Asal erk time nak cepat mesti tenggiling takde . Kena tunggu berjam-jam . Letih tau , dah la sampai ke Machang kena tunggu jugak bas nak ke Kota Bharu . Bukan main ramai manusia kat sana . Pening oh , kalau budak kecik hilang tentu tak jumpa . ;D

Tunggu punya tunggu , akhirnya bas tiba jugak akhirnya . Apa lagi , terus cepat-cepat naik bas takut takde tempat duduk . Last-last kena berdiri jugak . Hampeh betol . Lenguh kaki kena berdiri , dah la driver bas bawak laju then brek ermergency pulak nasib baik tak tergelincir . Bahaya betul .

Lebih kurang 45 minit sampai kat Kota Bharu . Bayangkan dalam keadaan hujan renyai-renyai and miera sorang kena tunggu bas untuk ke Padang Tembak pulak . My mom ni asyik call je , risau katanya . Ye la , first time anak dia naik bas sorang-sorang balik rumah . *hairflip*

Sampai  je rumah apa lagi tukar baju terus makan . Lapar sangat sebab pagi tadi tak makan apa-apa just minum milo ais je . Dalam bas tadi perut asyik berkumandang je . Habis segala lagu bunyi . Haha

Memang experience , perghhhh la . Takkan lupa sampai-sampai bila kot . Cuti seminggu je , tak lama pun kejap je . Hmmm , duduk rumah ni apa lagi menambahkan berat badan yang sedia gemuk la ni . Harhar

Kay ah , nak rest ni penat tadi still tak hilang . Kchoww . (:






Like And Komen (:

No comments:

Post a Comment