Thursday, July 19, 2012

Ramadhan is coming....





Assalamualaikum sahabat blogger. Sihat? Alhamdulillah, lega saya mendengarnya. *cough*. Maaf kerana tiada entry baru sejak kebelakangan ini. Bukan apa busy memanjang sekarang, boleh dikatakan doplohpat jam busy. Tak termasuk waktu makan dan tidur ya. Itu harus la. Haha. Awal-awal sem biasa la busy dengan kelas, assignment, quiz bagai. Hampir dikatakan semua assignment nak kena submit dalam waktu yang terdekat. Tu tak kira nak present lagi. Ohmaigodddddddd. -,-

Lagipun dekat kolej tu bukannya line okay sangat. Kalau nak online memang kena tahan sabar. Ayik loading-loading dan loading. Ish, naik fed up mak tau. :D Nak tahu? Try pergi duduk sana seminggu. Jawabnya memang lepas ni sah-sah kaki blogger takkan pergi. Mana taknya nak updated entry pun berjam-jam. Sebab apa? Apa lagi masalah line la. Nasib badan

Diam tak diam sekarang dah nak masuk bulan ramadhan. Rasa macam baru je puasa, cepat je masa berlalu. Umur pun makin meningkat tapi perangai tak berubah-ubah. Duduk tahap tu je kan. Opssss

Untuk ramadhan tahun ni first time berpuasa jauh dari family. Selalunya puasa yang lepas-lepas hari-hari bersahur dengan family, apatah lagi berbuka. Tapi sekarang kena berdikari sendiri. Nasib dapat study satu negeri. Boleh la jugak tiap-tiap minggu balik. Syukur sangat-sangat. Mana yang tinggaljauh tunggu raya ni la dapat balik. Kesian kat diorang tak dapat berbuka dengan family. Sedih

Harap-harap ramadhan kali ni lebih memberi seribu makna dari bulan ramadhan yang lepas-lepas. InsyaAllah sempena ramadhan kali ini miera berazam akan pertingkatkan ibadah-ibadah sunat. Amin


Salam Ramadhan Al-Mubarak to all blogger. :)






Like And Komen (:

No comments:

Post a Comment